19-годишният Огнян Дебелаков и 46-годишният му баща Митко, които са

...
19-годишният Огнян Дебелаков и 46-годишният му баща Митко, които са
Коментари Харесай

19-годишният ром без книжка, който уби двама в Пловдив, се призна за виновен

19-годишният Огнян Дебелаков и 46-годишният му татко Митко, които са упрекнати за причиняване на злополука с две жертви, се изправиха още веднъж през днешния ден пред съда в Пловдив. Защитата на двамата разгласи, че те признават обстоятелствата и събитията към случая и изиска делото да се гледа по съкратената процедура и присъдите им да бъдат редуцирани с 1/3 от размера на наказванията.

Припомняме, че младежът е упрекнат за причиняване на гибелта на двама души през месец септември предходната година. Доказано е, че той е карал пийнал и без удостоверение за правоуправление. Митко Дебелаков е упрекнат, че е дал автомобила, с който е станал случая на пияния си наследник, знаейки, че той е използвал алкохол и няма шофьорска брошура. В тежката злополука починаха две момчета – на 16 и 19 години, на кръстовището на булевардите „ Източен “ и „ Марица-юг “.

Шофираният от Огнян лек автомобил „ Опел Корса “ се заби в дирек и три антипаркинг колчета. При удара намиращите се в колата четирима младежи изхвърчат на открито. Двама от тях умират на място, като тялото на единия бе намерено на другия ден в коритото на реката.

Според експертизата, 19-годишният Огнян е карал с 1,55 промила алкохол в кръвта. Впоследствие е открито, че е бил и дрогиран.

След заседание тази заран съдът разгласи, че връща материалите по делото на прокуратурата поради открити основни процесуални нарушавания в обвинителния акт, които лимитират правата на обвинените Дебелакови.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР