19-годишният Карлос Алкарас затвърди невероятното си представяне от началото на

...
19-годишният Карлос Алкарас затвърди невероятното си представяне от началото на
Коментари Харесай

Сензацията Карлос Алкарас спечели титлата в Мадрид

19-годишният Карлос Алкарас затвърди невероятното си показване от началото на сезона и завоюва купата от серията Мастърс 1000 на клей в Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро.

Испанецът победи на финала Александър Зверев (Германия) с 6:3, 6:1 за малко повече от час игра.

Вчера Алкарас завоюва против трикратния победител и номер 1 в света Новак Джокович, а на четвъртфиналите отстрани своя кумир и петкратен първенец Рафаел Надал.

За испанеца това е втора купа от Мастърс 1000 за сезона след Маями през март и общо четвърта за 2022-ра. Преди година той беше номер 120 в света, а в понеделник ще се изкачи до шестата позиция в ранглистата.

След 61-минутната победа над Зверев 19-годишният тенисист е вторият най-млад състезател, спечелил две трофеи от серията. Рафаел Надал сграбчи трофеите в Монте Карло и Рим през 2005-а, когато беше на 18 година

Алкарас е първият след Давид Налбандян в Мадрид през 2007-а, който побеждава трима от топ 4 в света на шампионат от влиятелната верига. Тогава Налбандян победи Джокович, Надал и Роджър Федерер - тогава шампионатът в испанската столица се играеше на твърда настилка.

" Карлос ти си най-хубавият състезател сега. Играеш ужасно, сигурен съм, че ще станеш номер 1 в света и ще спечелиш този шампионат още доста пъти. Нещата за мен не се получиха добре, само че това е спорт. Благодаря за поддръжката! Това е обичаният ми шампионат, обичам да се връщам тук. Макар че изгубих неприятно през днешния ден, това е обичаният ми корт ", сподели Саша Зверев след мача и се извини на публиката за неприятното си показване на финала.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР