19-годишният Александър, който е осъден на първа инстанция за убийството

...
19-годишният Александър, който е осъден на първа инстанция за убийството
Коментари Харесай

Подсъдимият за 2 убийства от Крива бара е обвинен и за жестокост към куче

19-годишният Александър, който е наказан на първа инстанция за убийството на дядо си, упрекнат е за убийството на още един мъж, е даден на съд и за грубо отношение към куче, научи организация BulNews.
Младежът преби с бухалка до гибел родния си дядо на 13 април 2019 година.



Въпреки това той беше на независимост през лятото на тази година и дни преди на 27 юли да убие отново с пердах до гибел 51-годишният Георги Георгиев, с който баба му живеела по това време, той е показал и садистична свирепост към кучето в двора на роднините си.
За това обаче не е съобщил никой от околните на нападателния Александър, а жена, която гостувала в прилежащ парцел. На 25 юли С.В. била при родственик в Крива бара, когато чула кучешко скимтене, идващо от прилежащия парцел. Предположила, че животното е гладно. Взела със себе си храна и вода и отишла да го нахрани. На място заварила вуйчото на Александър – И.А. (обвиняем като съизвършител в убийството на Георги), който се опитвал да реалокира кучето на сянка, тъй като било доста топло. Животното било очевидно доста зле, а обяснението на вуйчото било, че предния ден племенникът му го бил с лопата. Жената отишла да види кучето и на идващия ден, когато бабата на Александър разказала, че той непрекъснато измъчвал животното и даже отрязал част от ушите и опашката му с ножица.
След това дамата сама взела кучето и го закарала на ветеринарен доктор, като в същото време подала и сигнал на телефон 112.
При прегледа на кучето е открито, че то има опорна куцота на заден ляв крайник, мощен оток на крайници и фрактура на таза. Ушите и опашката били отрязани, като липсвали шевове. Извършена му била интервенция за възобновяване на таза, с слагане на пластини и винтове за закрепване на счупените кости. Стойността на лекуването била 993.75 лв.. Впоследствие животното било настанено в подслон за кучета „ Верен приятел” в Козлодуй. Там проходило, само че траяло да куца.
В хода на следствието по случая е било открито, че фактически Александър И. нанесъл нечовечен побой над кучето, удряйки го с лопата за боклук по цялото тяло, като крещял: „ Умри, бе! “, „ Ще ме хапеш ли? “.
По този случай Районната прокуратура в Козлодуй е внесла обвинителен акт в съда и следва насрочване на делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР