19-годишният Алекс Николов, който от миналото лято е основна фигура

...
19-годишният Алекс Николов, който от миналото лято е основна фигура
Коментари Харесай

Алекс Николов играе с двойна травма на олимпийската квалификация в Китай

19-годишният Алекс Николов, който от предишното лято е съществена фигура в мъжкия народен тим по волейбол, играе контузен в мачовете от квалификационния шампионат за олимпиадата в Париж следващата година, написа 24 часа.

Посрещачът страда от разтегната връзка и инфектиране на костта в левия гален, само че стиска зъби, с цел да помогне на България в тежките борби.

Алекс осъществя 6 т. при успеха с 3:0 над китайските домакини при старта на квалификациите, а при загубата с 0:3 от европейския първенец Полша записа 8.

Още в първата среща при придвижването на Николов стана ясно, че той има здравословен проблем. Травмите в глезена се обезболяват, само че те намаляват очевидно експлозивността на отскока му. Това дава своето отражение както при засилка за офанзива, по този начин и при осъществяването на начален удар и блокадата.

За шампионата в Китай в последния миг поради трама отпадна Денис Карягин. Така с изключение на Алекс разполагаем на селекционера Пламен Константинов при посрещачите са още Мартин Атанасов, Николай Пенчев и Аспарух Аспарухов. Последният е алтернатива за втори диагонал, защото на този пост в състава е единствено капитанът Цветан Соколов.

Ситуацията и по този начин е комплицирана, а вероятно неявяване от полето на Алекс би я влошило доста. Затова и се прави всичко допустимо Николов да играе.

За квалификацията в Китай той за първи път се събра с брат си Симеон в мъжкия народен тим. 16-годишният разпределител записа формален дебют против Китай, а в мача с Полша игра повече и несъмнено впечатли с изявите си. Алекс и Симеон са синове на легендата Владо Николов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР