19-годишната тийнейджърка Зара Ръдърфорд подобри световния рекорд за най-млада жена,

...
19-годишната тийнейджърка Зара Ръдърфорд подобри световния рекорд за най-млада жена,
Коментари Харесай

19-годишната Зара Ръдърфорд стана най-младата жена, обиколила сама света със самолет

" 19-годишната тийнейджърка Зара Ръдърфорд усъвършенства международния връх за най-млада жена, летяла соло по земното кълбо и обезпечи името си в историята на авиацията. Тъй като компанията ми е главен спонсор на Зара, получих доста имейли от медиите ", написа българинът Димитър Димитров в страницата си във „ Facebook “. „ Искат да знаят по какъв начин съм знаел, че това младо момиче в действителност ще успее да усъвършенства върха, като се има поради, че има относително дребен опит с летенето. Сега на драго сърце бих дал отговор на този и някои други въпроси тук: Когато видях Зара по новините в края на юли, тя потърси главен спонсор за приключението си. Това, което видях, беше чиста млада душа, която искаше да лети - безусловно и преносно. Напомняше ми за мен, когато бях на нейната възраст. Имах възприятието, че я познавам от 19 години, или даже от 52. “

Димитров написа, че посланието на Зара към света е да „ предизвиква девойките и младите дами да преследват фантазиите си и да предизвиква авиацията и кариерите, свързани със STEM (наука, технологии, инженерство, математика). Самият връх не беше главната ѝ цел. Това беше просто нейният метод да притегли вниманието - като предприеме нещо самоуверено и даже рисково - летейки соло по света в дребен аероплан.

Щом чува за концепцията й, той взема решение, че би трябвало да я поддържа и се свързва с нея. „ Открих света на авиационните спортове на 15-годишна възраст, когато започнах да скачам с парашут. Летенето също е едно от заниманията ми. Знам по какъв начин тези действия са повлияли на развиването на личността ми, като са култивирали възприятие за отговорност и увереност. Авиационните спортове също ме научиха какъв брой е значимо да бъда изчерпателен във всичко, което върша. Тези добродетели ми помогнаха в живота и изключително в бизнеса. Искам да видя повече младежи, които практикуват авиационни спортове. Ето за какво, без никакво съмнение, се почувствах задължен да се обадя на Зара и да я поддържа, щом чух за концепцията й ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР