19-годишна българка е осъдена на 12 седмици затвор за кражбата

...
19-годишна българка е осъдена на 12 седмици затвор за кражбата
Коментари Харесай

19-годишна българка влиза в затвора в Йорк, откраднала 1000 лири от възрастна жена

19-годишна българка е наказана на 12 седмици затвор за кражбата на 1000 лири от стара жителка на Йорк, оповестява yorkpress.co.uk.

Елеонора Христова проследила жертвата си до търговски център, изчакала я да изтегли парите от банков клон, след което отмъкнало чантата ѝ. Пострадалата жена разказала, че по този начин се уплашила, че по-късно се наложило да смени ключалките на входната врата на дома си.

Елеонора пристигнала във Англия два месеца преди кражбата.

Адвокатът ѝ Хари Баймън споделил пред съда, че момичето няма желание да се връща в България и възнамерява да се откри при майка си в Лондон, откакто излежи присъдата си. Елеонора се признала за отговорна за кражбата, която се случила в края на ноември. Първоначално произнасянето на съда било забавено поради съмнения, че момичето е жертва на трафик. Проверка обаче посочила, че няма такива данни, а самата Елеонора отрекла сходни подозрения.

“Това е фрапантен случай на кражба, при която действието е осъществено за персонално полза по отношение на уязвим човек. Действията на Христова доведоха до основателни опасения и боязън у жертвата за това, че е била набелязана и следена. Пострадалата се тормозила, че някой може да употребява ключовете от вкъщи ѝ. Затова униформени служители на реда персонално ревизираха на място, че ключалките са заменени и няма заплаха за сигурността на потърпевшата. Полицията на Северен Йоркшир няма да толерира закононарушения, ориентирани към уязвими жертви. Ще използваме всяка опция, с цел да надигнем отговорните пред правораздаването “, сподели проверяващият служител на реда Брадли Бейли.

Елеонора Христова е била разпозната от записите на охранителните камери и арестувана единствено няколко дни след кражбата. От 26 ноември тя е в ареста, написа bgvoice.

След задържането ѝ пред полицията тя споделила, че дала част от парите на свои другари, а с останалите пари си купила облекла и платила наема си. Елеонора имала работа, като раздавала листовки, само че след ареста ѝ е останала безработна. Българката декларирала, че обмисля дали да се върне в България откакто излежи присъдата си, само че първо счита да посети майка си в Лондон.

Българите могат да влизат във Англия без виза като туристи или за посещаване при родственици за период до 6 месеца. Те нямат право на работа без да имат работна виза.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР