19-годишен палестински мъж беше убит през нощта при насилие с

...
19-годишен палестински мъж беше убит през нощта при насилие с
Коментари Харесай

Хувара: Насилие пламва във възпламенителен град на Западния бряг

19-годишен палестински мъж беше погубен през нощта при принуждение с израелски заселници в яростен град в окупирания Запад банка.

Десетки заселници, в това число крайнодесен народен представител, бяха влезнали в Хувара след пукотевица против израелско семейство, при която никой не беше ранен.

Израелските сили споделиха, че по-късно са умъртвили обвинения палестински стрелец.

Напрежението нараства в северната част на Западния бряг наближава края на еврейския празник Сукот.

Палестинският град Хувара се намира на основния път, път 60, минаващ на север към южно от Западния бряг, който се употребява от палестинци и еврейски заселници.

През последните месеци стана очевидец на редица стрелби по израелци и офанзиви за възмездие от заселници които живеят наоколо.

Рано в петък финансовият министър ултранационалист Бецалел Смотрич посети града с водачи на заселниците и член на неговата политическа партия Цви Сукот, който присъстваше по време на предходния нощни събития.

След петъчната молитва в Хувара, огромна навалица, носеща палестински флагове, се събра за погребението на Лабиб Думейди, младия палестинец, който беше погубен.

Неговите родственици споделят, че той е бил в дома си и е следил насилието, когато е бил смъртоносно прострелян в гърдите. Палестинското министерство на опазването на здравето твърди, че той е бил погубен от еврейски преселник.

Въпреки това, израелската войска даде друга информация, като сподели, че нейни бойци са простреляли палестинец, който „ хвърли блок върху израелско транспортно средство “.

През нощта насилието се разрасна, откакто група израелци, в това число господин Сукот, дойдоха в Хувара, с цел да основат сука - краткотраен заслон, който религиозни евреи дават фестивала Сукот, който завършва този уикенд.

Видео, споделено в обществените медии, демонстрира, че огромна група заселници, в това число законодателят, по-късно са провели урок по Тора в по средата на пътя, който беше затворен от израелската войска.

В по-късни видеоклипове могат да се видят израелци и палестинци да хвърлят камъни. Палестински очевидци споделиха, че домове, магазини и коли са били вандализирани от заселници.

Израелската войска твърди, че е употребила " средства за разпространяване на вълнения, с цел да обезвреди борбата ". Около 60 палестинци са получили здравна помощ, най-вече със сълзотворен газ, съгласно Палестинския червен полумесец. някои от заселниците са били въоръжени и че са останали в Хувара най-малко пет часа. Той сподели, че палестинците " пазят своя град ".

Г-н Думайди добави, че Хувара - която беше затворена за палестинци с часове през миналата седмица заради, съгласно Израел, съображения за сигурност - търпи " а всекидневно групово наказване от страна на армията и заселниците ".

В четвъртък следобяд фрагменти от видеокамера демонстрират по какъв начин палестински мъж, облечен в черно, стреля по израелска кола, заседнала в запушване в градът беше необятно публикуван в израелските медии.

Шофьорът избяга, като зави на отсрещната страна на пътя и потегли с превишена скорост. Израелската войска сподели, че нейните войски по-късно са наблюдавали и умъртвили обвинения стрелец.

Израелските медии цитират дамата, която е била набелязана със брачна половинка си и бебето си, като споделя: " Слава богу се разминахме невредими, щерка ми още спи в колата ”. Тя сподели, че фамилията й се е прибирало в Йерусалим, откакто е посетило заселнически пост.

По-рано в четвъртък двама палестински въоръжени нападатели и петима израелски военни служители на реда бяха ранени при обособени произшествия в Тулкарм.

Междувременно в гробницата на Йосиф в Наблус бяха взривени избухливи устройства, когато израелски автобусен ескорт мина, ескортиран от израелските военни. Няма израелски жертви, само че към 100 палестинци са били ранени при конфликти с израелските сили за сигурност, съгласно Палестинския червен полумесец.

През последната година и година - на половина, имаше скок на насилието на Западния бряг, който Израел окупира след Близкоизточната война през 1967 година

Това докара до съвсем всяка нощ израелски военни набези, увеличение на палестинските офанзиви против израелци и повишаване на насилието на израелските заселници против палестинците и тяхната благосъстоятелност.

Селищата се считат за противозаконни съгласно интернационалното право, само че Израел не е склонен. Няколко членове на актуалното твърдолинейно израелско държавно управление, в това число господин Смотрич, са мощни поддръжници на заселването.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР