19 души загинаха при сблъсъци в Източен Иран, предаде Асошиейтед

...
19 души загинаха при сблъсъци в Източен Иран, предаде Асошиейтед
Коментари Харесай

19 души загинаха при сблъсъци в Източен Иран

19 души починаха при конфликти в Източен Иран, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

До конфликтите се е стигнало, откакто въоръжени сепаратисти са нападнали полицейски сектор в източния град Захедан. Сред починалите е и пълководец от Иранската революционна армия.

Засега не е ясно дали нападението, осъществено през вчерашния ден, е обвързвано с антиправителствените митинги, обхванали цялата страна.

Иранската организация ИРНА заяви, че са били задържани девет чужденци, взели участие в митингите.

Държавната телевизия съобщи, че въоръжени сепаратисти са се скрили измежду молещи се край джамия и са нападнали полицейски сектор покрай храма в Захедан. Държавната новинарска организация ИРНА цитира очевидци, съгласно които 19 души са били убити, а 15 са били ранени, само че към този момент няма публично удостоверение на тази информация.

Агенция Тасним заяви, че ръководителят на разследващия отдел на Иранската революционна армия Сайед Али Мусави е бил прострелян по време на нападението и по-късно е умрял.

През последните две седмици хиляди иранци излязоха на улиците, с цел да стачкуват поради гибелта на Махса Амини, 22-годишна жена, която е била арестувана от нравствената полиция в столицата Техеран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР