189 състезатели от 39 клуба ще стартират на държавния шампионат

...
189 състезатели от 39 клуба ще стартират на държавния шампионат
Коментари Харесай

189 състезатели от 39 клуба ще си оспорват медалите на държавното първенство по свободна борба в Сливен

189 състезатели от 39 клуба ще започват на държавния шампионат по свободна битка в Сливен, който стартира по-късно през днешния ден.

По стратегия битките ще стартират в 10.00 часа в зала " Васил Левски " ще бъдат излъчени онлайн на уеб страницата на БФ Борба.

Жребият отреди Георги Вангелов, пети на олимпийските игри, да почива в първия кръг при 61-килограмовите. В категория до 65 кг за призовите места ще спорят опитният Владимир Дубов, втори на международното и европейското през 2013-та, както и Микяй Наим, притежател на златния пояс " Дан Колов " от 2021 година

При 74-килограмовите Мирослав Киров, който е сребърен медалист от европейското състезание през 2021-ва, също стартира от втория кръг.

Оспорвана се обрисува да бъде в категория до 125 кг, в която дебют пред българска аудитория ще създадат азерът Умар Исраилов, сребърен медалист международното за юноши през 2016-та, както и осетинецът Ален Хубулов, който има бронзово отличие от международното за юноши през 2019-а и на европейското година по-рано. Исраилов ще се бори за столичния ЦСКА, а Хубулов за русенския " Юнак Локомотив ".

В същата категория сили ще мери и представителят на димитровградската школа Георги Иванов, втори на европейското за кадети през 2019-та.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР