189 пожарникари и спасители от Гърция, Молдова и Румъния ще

...
189 пожарникари и спасители от Гърция, Молдова и Румъния ще
Коментари Харесай

189 пожарникари и спасители идват на обучение в Монтана

189 пожарникари и спасители от Гърция, Молдова и Румъния ще вземат участие в обучение „ Издирване и избавяне при опустошения в градска среда с следващи произшествия с рискови вещества” в Монтана през юни 2019 година
Учението „ Издирване и избавяне при опустошения в градска среда с следващи произшествия с рискови вещества” е планувано да се организира в интервала от 12 до 15 юни 2019 година на територията на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” – Монтана.
Целта на самодейността е да се тестват опциите на разнообразни страни за реагиране и съдействие при очистване на последствията след огромни бедствия.
В подготвителното обучение ще вземат присъединяване Модули за търсене и избавяне в градска среда на Гърция, Молдова и Румъния и Модул за реагиране при произшествия с рискови субстанции на Румъния.
Международните екипи ще проведат подготвителни действия в регионите на:
1. град Монтана: полигон на „ Центъра за професионална квалификация” – РДПБЗН, язовир „ Огоста”, и недостроена постройка „ Хирургически блок” до МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев” АД;
2. с. Горно Церовене при язовир „ Огоста”;
3. с. Ерден – тунел към канал на недоизграден напоителена система на язовир „ Огоста”.
Подобни учения са извършени в Монтана през 2013 година, 2016 година и 2018 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР