188 хиляди рубли (и това са почти четири средни заплати

...
188 хиляди рубли (и това са почти четири средни заплати
Коментари Харесай

Не яжте, не пийте, не се обличайте в продължение на 4 месеца: Колко струва обикновена сватба в Русия

188 хиляди рубли (и това са съвсем четири междинни заплати в страната или съвсем 3 хиляди евро) - това е сумата, за която се прави една средностатистическа женитба в Русия. С пръстените, ресторант и всички други разноски. Това откриха анализаторите на Sber Asset Management и Sber Life Insurance, като интервюираха над 15 хиляди души от 75 огромни града в страната в навечерието на Свети Валентин.

Както се оказа, най-скъпата женитба не е в Москва или Санкт Петербург, а в Набережни Челни, Магнитогорск и Орел. В тези градове основаването на семейство ще коства 224-225 хиляди рубли. А най-евтината женитба е в Чита, единствено 106 хиляди.

Според същата анкета повече от половината руснаци считат, че парите са най-хубавият подарък за младоженеца и булката. Подарък като пътешестване за медения месец тази година не се цени доста по явни аргументи.

В същото време анализатори откриха, че 4,5% от руснаците възнамеряват да отидат в службата по вписванията тази година. Преди година, когато чухме за ковид единствено от новините на задграничните летописи, този брой беше 5% от тях.

Оказва се, че пандемията и покачването на цените забавиха пламъка на искащите да се вземат, даже макар облекчаването на коронавирусните ограничавания.

Сватбеният взрив се чака единствено в Махачкала - 8% от локалните поданици са възнамерявали женитба през 2021 година. Преди година Махачкала беше и водач по „ сватбено въодушевление “. Дагестан е територията на любовта! И на второ място е Нижни Новгород, където 6% от жителите възнамеряват да се съберат.

Кой е най-хубавият брачен подарък?

Пари - 52%

Спално долни дрехи - 23%

Живопис - 4%

Мебели, апартамент - 4%

Домакински уреди - 4%

Телевизор - 3%

Плосък 3%

Икона - 2%

Играчка - 2%

Автомобил - 1%

Пътуване за меден месец - 1%

Килим - 1%

Смартфон - 1%

Според " Управление на активите на Сбербанк " и " Животозастраховане на Сбербанк ". Интервюирани са над 15 хиляди респонденти от 75 града с население от най-малко 250 хиляди души.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР