188 души са били отведени в полицията след снощния протест

...
188 души са били отведени в полицията след снощния протест
Коментари Харесай

188 арестувани на протест срещу ограниченията в Букурещ

188 души са били отведени в полицията след снощния митинг против епидемиологичните ограничавания в Букурещ. Това заяви началникът на букурещката дирекция на полицията Богдан Берекет, представен от Аджерпрес и Българска телеграфна агенция. 

Директорът на жандармерията в Букурещ Йонел-Каталин Стегарою изясни, че са били ранени 12 жандармеристи, от които трима са били откарани в болница, само че не са се нуждаели от специфични грижи или хоспитализация. 

" Отведените 188 души сега се разпознават и фотографират в полицията, ще им бъдат взети отпечатъци и множеството ще бъдат санкционирани ", сподели Берекет. В момента се постановат 222 санкции на обща стойност от над 200 хиляди леи (40 хиляди евро), осем от които на уредниците. 

Според полицията, по време на митингите са били нанесени вреди на витрини, автобусни спирки и транспортни средства. В прокуратурата ще бъдат импортирани преписки за покачване на престъпни обвинявания. 

Директорът на жандармерията посочи, че митингите на някои места в центъра на Букурещ са изгубили мирния си темперамент нощес към среднощ. " Демонстрантите са замеряли полицията с камъни и други предмети, с които са нанесли пострадвания на чиновниците на реда ", сподели Стегарою. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР