188 души са били отведени в полицията след снощния протест

...
188 души са били отведени в полицията след снощния протест
Коментари Харесай

12 ранени и 188 арестувани в румънската столица след протест срещу локдауна

188 души са били отведени в полицията след снощния митинг против епидемиологичните ограничавания в Букурещ, заяви през днешния ден началникът на полицията в румънската столица Богдан Берекет, представен от Аджерпрес.

Директорът на жандармерията Йонел-Каталин Стегарою сподели, че са били ранени 12 жандармеристи, от които трима са били откарани в болница, само че не са се нуждаели от специфични грижи или хоспитализация.

Отведените 188 души сега се разпознават и фотографират в полицията, ще им бъдат взети отпечатъци и множеството ще бъдат санкционирани, сподели Берекет. В момента се постановат 222 санкции на обща стойност от над 200 хиляди леи (40 хиляди евро), осем от които на уредниците.

Според полицията по време на митингите са били нанесени вреди на витрини, автобусни спирки и транспортни средства. В прокуратурата ще бъдат импортирани преписки за покачване на престъпни обвинявания.



Директорът на жандармерията посочи, че митингите на някои места в центъра на Букурещ са изгубили мирния си темперамент нощес към среднощ. Демонстрантите са замеряли полицията с камъни и други предмети, с които са нанесли пострадвания на чиновниците на реда, сподели Стегарою.

Префектът на румънската столица Алин Стойка споделя, че митингите няма да накарат управляващите да се откажат от новите ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19.

Протести против рестриктивните мерки, въведени поради пандемията от ковид, заляха улиците на няколко градове в Румъния в понеделник вечерта, откакто ден по-рано влязоха в действие по-строги ограничения поради повишаването на новите случаи на Covid-19.

Новите ограничаващи ограничения в Румъния включват възбрана за излизане от вкъщи след 20,00 ч. в най-силно засегнатите от пандемията обитаеми места и понижено работно време за магазините.



Над 1000 души се събраха в столицата Букурещ. Протестиращите надуваха свирки и скандираха " Свобода! " на шествие до постройката на държавното управление на Площада на успеха. Въпреки началото на комендантския час, демонстрацията продължи след 22 със викания " Свобода ", " Без маски " и " Долу държавното управление ". По-малки митинги бяха проведени и в други градове - Арад, Бистрица-Насъуд, Ботошани, Сибиу, Бъзъу и други.

От Алианс за обединяване на румънците, които са уредници на протестните дейности, упорстват за незабавно унищожаване на всички противозаконни и ирационални дейности на управляващите, наложени под претекст здравна рецесия.

В понеделник Румъния записва рекорден брой пациенти с коронавирус в интензивни отделения - съвсем 1400 души. Около 12 000 са приетите в болница с коронавирусна зараза. До момента страната с население от над 19 милиона души е записала над 940 000 инфектирани и 23 234 умряли с коронавирус. Румъния е сложила към този момент близо три милиона ваксини, а през вчерашния ден мина прага от един милион имунизирани с двете дози.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР