1839 са случаите на насилие над деца за 2015 г.

...
1839 са случаите на насилие над деца за 2015 г.
Коментари Харесай

60% от момчетата, станали свидетели на насилие, също се превръщат в насилници

1839 са случаите на принуждение над деца за 2015 година 60% от момчетата, станали очевидци на принуждение, също се трансформират в насилници, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Това стана ясно на кръгла маса за детската експанзия и насилието над подрастващите, проведена от омбудсмана Мая Манолова. На нея участваха представители на държавни институции, както и специалисти от неправителствения бранш, които работят по проблемите и предварителната защита на насилието над деца. На кръглата маса показаха данни от анкета, извършена по поръчка на омбудсмана.

За огромен брой от случаите не е подаден сигнал, защото децата се тормозят да споделят, в случай че са обект на домашно принуждение. Едва 11% от тях го вършат. Според данни на УНИЦЕФ 39% от родителите биха употребявали физическото наказване като способ за образование. 6 от 10 деца постоянно са подложени на принуждение.

Всяка трета тъжба до българския омбудсман е обвързвана с принуждение. По думите на Мая Манолова експанзията над децата у нас е вкоренена като национална линия. Поради тази причина ще бъде основана национална коалиция против насилието над децата. Откриват спешни центрове в цялата страна. Вече работи един в Благоевград, а за цяла България ще бъдат 18.

Като проблем се регистрира неналичието на съгласуваност сред институциите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР