180 млн. лв. допълнително иска Министерството на вътрешните работи за

...
180 млн. лв. допълнително иска Министерството на вътрешните работи за
Коментари Харесай

МВР търси още 180 лв. лв. за новия бюджет

180 млн. лева в допълнение желае Министерството на вътрешните работи за бюджета за идната година. 120 млн. лева от тях са за прехрана на личен състав, а останалите са за финансови разноски. С отпуснатите спомагателни 63 млн. лева тази година, на процедура Министерство на вътрешните работи търси нови 120 млн. лева

Това стана ясно през днешния ден по време на разискване на бюджета на Министерство на вътрешните работи за идната година в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред. 

През 2018 година Министерство на вътрешните работи ще разполага общо 1.3 милиарда лева, като от тях са дадени спомагателни 55 млн. лева за нарастване на заплатите на служителите на реда. Средствата са заложени при съществуващия все още рекорден дефицит на униформени служители на реда

Бюджетът беше признат като от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу него, а от Движение за права и свободи се въздържаха. 

Въпреки че от левицата се съгласиха с вътрешния министър, че парите за Министерство на вътрешните работи са незадоволителни, те не поддържаха бюджета. Мотивите им бяха свързани главно с това, че още не е изработен план по какъв начин ще бъдат разпределени спомагателните средства за нарастване на заплатите на служителите на реда, а и парите били извънредно незадоволителни. От БСП останали с чувството, че по линия на битка с проведената престъпност не се предписание нужното, както за възстановяване на техническата база, а също и за подготовка на проверяващите служители на реда. 

Вътрешният министър Валентин Радев отвърна, че 57% от отделените пари са планувани за битка с проведената престъпност, което било и най-голямото перо по обособените политики. По думите му програмата на държавното управление планува образованието на 6000 проверяващи служители на реда. 

Депутатът от левицата  Иван Иванов счита , че със заложеният запас в бюджета може да се налеят в допълнение средства в Министерство на вътрешните работи.   

Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов  обясни, че въпреки всичко от Министерство на вътрешните работи се чака да влязат спомагателни пари по линия на европейското финансиране, както и от отпуснатите целево 160 млн. евро за справяне с миграционния напън. По сметки на вътрешния министър в Министерство на вътрешните работи се чакат да влязат в допълнение 200 млн. лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР