18 са вече жертвите на разрушенията и пожара, предизвикани от

...
18 са вече жертвите на разрушенията и пожара, предизвикани от
Коментари Харесай

ISW: Русия изчерпва прецизните си оръжия, атаките й стават още по-кървави

18 са към този момент жертвите на разрушенията и пожара, провокирани от съветска ракета, която се заби през вчерашния ден следобяд в търговски център в Кременчук.

59 са ранени, 10 от тях тежко, а 40 са изчезнали. По време на обстрела в комерсиалния център може да са се намирали до 1000 души.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира обстрела като един от най-жестоките терористични актове в историята на Европа и изиска Русия да бъде оповестена за терористична страна.

Началникът на Полтавската регионална военна администрация Дмитрий Лунин съобщи, че спасителите не престават да работят, заяви Укринформ.

В резюмето си от през днешния ден Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон (ISW), разяснява безразборните ракетни удари против украински градове - " Тъй като съветските сили не престават да изразходват запасите си от високопрецизни оръжия, сходни офанзиви, които предизвикват обилни съпътстващи вреди измежду цивилното население, евентуално ще ескалират. "

Руските военни управляващи не престават да търсят способи да попълнят все по-изчерпаните си благоприятни условия на силите, без да афишират обща готовност. Неназован почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати съобщи на 27 юни, че съветските сили евентуално изпитват дефицит на висши военни ръководители и разчитат от ден на ден на пенсионирани офицери и резервисти, с цел да заместят офицерските загуби.

Както ISW към този момент е оценявала, такива запаси надали ще обезпечат на съветските сили значимо възобновяване на силовите качества.

Лидерите на Г-7 в взаимно изказването осъдиха обстрела на комерсиалния център, дефинираха го като военно закононарушение. " Ние, водачите на Г-7, осъждаме отвратителното нахлуване против комерсиалния център " Кременчук ". Скърбим дружно с Украйна за почтените жертви на това брутално нахлуване. Безразборното нанасяне на удари по почтени цивилни жители е военно закононарушение. Руският президент Путин и всички виновни лица ще бъдат подведени под отговорност. "

Седморката увери и че непоколебимата поддръжка за Украйна ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо. Няма да се успокоим, до момента в който Русия не приключи бруталната си и безсмислена война против Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР