18 млн. лева са заделени в бюджета за реклама в

...
18 млн. лева са заделени в бюджета за реклама в
Коментари Харесай

Илиян Димитров, ПП: Не COVID-19, а липсата на кадри ще затвори хотелите тази година

18 млн. лв. са заделени в бюджета за реклама в туризма, а нарастването е с 6 млн. Според Димитров това е допустимо най-високият бюджет, само че досега нашата реклама е била неефективна. Идеята на министерството е да изкара рекламата отвън България.

" В последните две години имаше сериозен отлив на фрагменти в туризма. Сега зимните курорти са цялостни. Това, че един хотел е цялостен, не значи, че той е печеливш. Туристи, които оставят по 1 евро дневно, не са положителни туристи. Търсим високоплатежни туристи ", акцентира Димитров.

Гостът в студиото увери, че хотелиерите и ресторантьорите не престават да получават обезщетения. По думите му заплатите се усилват стремително.

" Една камериерка ще получава 1200 - 1600 евро. Не COVID-19, а неналичието на фрагменти ще затвори хотелите тази година ", посочи ръководителят на Комисията по туризъм.

Държавната помощ от 35 евро на седалка ще важи доникъде на лятото. Има планувани 25 млн. за тази помощ. Ако Европа позволи да продължим да плащаме, то мярката ще бъде удължена до края на годината.

" Европейското население застарява. Може да се превърнем в прелестно място, където възрастните хора да си почиват. Трябва да сменим рамката. Туристите освен да карат ски и да употребяват слънцето, само че и минералните ни източници ", счита Илин Димитров.

А в случай че браншът не желае туристическа полиция, такава няма да има. Очакваме мощен летен сезон, приключи Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР