18-месечното дете от Враца, което бе простреляно в главата, е

...
18-месечното дете от Враца, което бе простреляно в главата, е
Коментари Харесай

Оперираха в Пирогов простреляното дете и извадиха проектила от мозъка му

18-месечното дете от Враца, което бе простреляно в главата, е оперирано в най-голямата незабавна болница " Пирогов ", оповестиха от лечебното заведение.

По време на интервенцията екипът на проф. Николай Габровски е съумял да извади проектила от мозъка.

Състоянието на детето е нормализирано все още. То продължава да е настанено за лекуване и интензивно наблюдаване в детската реанимация на университетската болница " Пирогов ".

Инцидентът стана на 13 април във врачанския кв. " Кулата ". Тогава дядото на потърпевшото дете изнесъл оръжието, като задачата му била да стреля по свраки, по тази причина няколко пъти зареждал и изпразвал оръжието. По някое време изпратил 11-годишния си наследник да купи сладолед от магазина. Докато момчето е отсъствало, мъжът още веднъж заредил пушката. Когато синът му се върнал пушката била на маса. В същия миг пристигнали хора, които желали да закупят агнета, дядото и бабата станали да ги посрещнат, майката също отдръпнала вниманието си от дребното дете, което се е разхождало, обясниха от прокуратурата във Враца. То хванало пушката за цевта и почнало да я тегли, а единайсетгодишното момче в устрема си да попречи оръжието да падне, я хванало от другата страна за приклада и натиснало спусъка по нехайство. При творби изстрел една от сачмите попаднала в региона на лицето на дребното дете, над веждата.

Пострадалото дете бе превозено с хеликоптер до София в сериозно положение.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР