18 концерта, 7 съпътстващи събития и стотици артисти от България

...
18 концерта, 7 съпътстващи събития и стотици артисти от България
Коментари Харесай

Готова е програмата на Мартенски музикални дни, започва и продажбата на билети

18 концерта, 7 съпътстващи събития и стотици актьори от България и чужбина предлага 63-тото издание на МФ „ Мартенски музикални дни “, което ще се организира от 15 до 31 март. Това е 63-тото му издание, което се провежда от Община Русе под патронажа на Министерството на културата.Още с откриването на фестивала програмата слага неизмеримо мощен репертоарен и артистичен акцент с осъществяването на една от най-великите музикални произведения на всички времена – фамозният „ Реквием “ от Джузепе Верди, по случай 150 години от неговата премиера през 1874 година в Милано. Основни участници в тази огромна продукция са неповторимият и без аналог в страната и района на Балканите Русенски фестивален оркестър (който към този момент 14 години притегля към родното място някогашни и сегашни ученици на Русенското учебно заведение по изкуствата) и Фестивален хор, под диригентството на родения в Русе български музикант Емил Табаков. Солисти на тази огромна продукция са актьори от класата на световноизвестното българско сопрано Красимира Стоянова (също ученик на учебното заведение в Русе) и надарените млади български артисти Виолета Радомирска, Милен Божков и Деян Вачков.

Сред извънредните имена в артистичната листа на фестивала са и такива международни музиканти като Струнният квартет „ Белча “, считан за един от най-хубавите струнни квартети в света, неизмеримо атрактивният Саксофонен квартет Signum, блестящият тромбонен отбор от Виена – Trombon Attraction, както и изключителното трио на концертмайстора на Виенската филхармония Албена Данаилова.

В заключителната фестивална вечер на 31 март своя мощен артистичен дебют в България ще направи и младият и надарен грузински пианист Гиорги Гигашвили в програмата на Русенската филхармония под диригентството на Димитър Косев.

Със специфични фестивални стратегии се чакат и двата водещи български оркестъра – Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров и солист популярната пианистка Елена Башикарова, както и Симфоничният оркестър на БНР с диригент Георги Димитров и солист младият и изключително талантлив български пианист Емануил Иванов.

Билетите ще са в продажба или от 16-ти февруари, или от 19-ти февруари. Ще се продават на каса Опера в Русе и в мрежата на Eventim, както и на място в Доходно здание, преди концертите, в случай че има свободни места.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР