18-годишният Никола Райчев, който намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков в

...
18-годишният Никола Райчев, който намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков в
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЯ! След като заклал Ангел: Райчев лъгал, че е на вила. Лъсна наяве скандален чат

18-годишният Никола Райчев, който намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков в Пазарджик и се укри, е лъгал близки и другари, че е на вила в Пловдивско в опит да ги заблуди за местонахождението си, до момента в който бяга. Това споделиха близки до следствието пред „ Телеграф “. На всеки, който го питал къде е, беглецът давал друга информация.
В същото време той зарязал автомобила си в пазарджишко село, а след това се качил на трен за столицата. Именно в региона на Централна жп гара в София той бил хванат, откакто засекли телефона му. „ В залавянето му бе включен голям запас от полицейски чиновници “, сподели представителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. В локализирането и залавянето са се присъединили униформени както от районно управление (на МВР) и ОДМВР-Пазарджик, само че и от полицейския сектор в кв. „ Изток “, където бе осъществено закононарушението, и чиновници на Главна дирекция „ Национална полиция “.
Убийство
Жестокото ликвидиране бе осъществено предишния петък – 29 септември по здрач в Пазарджик, пред дома на Дарина, която от известно време излизала с Ангел. Момичето се познавало и с Никола. Райчев бил влюбен в нея, само че тя предпочела Здравков. Въпросния ден Райчев схванал къде се намират някогашната му другарка и новият й любовник. Запознати допускат, че евентуално ги е следил известно време. Грабнал нож и се качил на БМВ-то си. Искал да ги респектира и да накара момичето да избере него. Когато ги разкрил, се скарал с тях. Извадил ножа и пробол Ангел в бедрото и слабините. След това се метнал на колата и отпрашил. Всичко се разиграло пред очите на момичето. Освен нея директен свидетел на закононарушението станала и стара жена, която живеела наоколо. На място незабавно пристигнали незабавни медици и полиция. На път за болничното заведение обаче Ангел умрял от кръвозагуба.
Бягство
Приятелката на Ангел споделила кой е причинителят и дала негово изложение. Веднага бил разгласен за общодържавно търсене. Униформените хукнали по дирите му. Докато бяга, Никола се отървал от ножа. Решил да изостави и автомобила си в пазарджишко село. След това се метнал на един трен и тръгнал към столицата. Там обаче към този момент го чакали да го арестуват. След залавянето си отказал да дава пояснения. Прокуратурата го упрекна в съзнателно ликвидиране. От държавното обвиняване бяха безапелационни, че ще изчакат правенето на експертизите и ще преценяват дали да трансформират квалификацията на обвиняването – на ликвидиране с особена свирепост и по непосилен за жертвата метод. През седмицата окръжните магистрати в Пазарджик оставиха младежа в килията поради заплаха да избяга или да извърши друго закононарушение. Докато магистратите определяха мярката за неотклонение на Райчев, близки и другари се сбогуваха с убития Ангел.
Бил дете на разведени родители, спрял да върви на учебно заведение
Според осведомени 18- годишният Райчев е дете на разведени родители. Тази година трябвало да бъде в 12-и клас в локалния механотехникум. От началото на годината обаче не се появявал там. Вместо това шпорил из улиците с БМВ-то си. Изкарал шофьорската си книжки безусловно преди два месеца. Разследващите имат данни за проявена експанзия в чат преди убийството.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР