18-годишният Жечко Кюркчиев от Шумен призна вината си за катастрофата,

...
18-годишният Жечко Кюркчиев от Шумен призна вината си за катастрофата,
Коментари Харесай

Шофьорът, убил при катастрофа шуменката Светомира Накева, призна вината си

18-годишният Жечко Кюркчиев от Шумен призна виновността си за злополуката, при която почина Светомира Накева от Шумен, съобщи БНР.

Пред съда подсъдимият съобщи, че съжалява, че не желае да излиза от вкъщи си и че не желае повече да се качва на автомобил. След разпоредителното съвещание делото продължи по кратко правосъдно разследване, което автоматизирано понижава присъдата му с 1/3.

В хода на чуванията Кюркчиев разказа по какъв начин е станала злополуката. Последно е видял, че ръководи колата с 88 км/ч. След това забелязал, че колата на Светомира навлиза в кръстовището. Помислил, че може да завие наляво, с цел да избегне удара.

Адвокатът на Кюркчиев изиска да се направи правосъдна психолого-психична експертиза, с която да се откри положението на подсъдимия след злополуката.

Защитата на потърпевшото семейство пожела да бъдат разпитани двама очевидци, с цел да се потвърди, че и след злополуката Жечко Кюркчиев продължава да ръководи автомобил. Според обвиняването, той е карал със 103.7 км/ч.

" Изправени сме пред една голяма покруса за три фамилии. Нашата задача е не да шиканираме процеса, нито да събираме доказателства, които биха оневинили доверителя ми ", сподели Ивайло Йорданов, бранител на подсъдимия.

" Не може да има толкоз доста случайности в едно следствие. Вие знаете, че първо, излязоха опиати, след това автомобила се самозапали. На общо съображение ние желаеме ефикасна присъда, даже и след признание на виновността ", сподели Николай Димитров, бранител на частен обвинител.

Делото продължава в Шуменския областен съд на 16 юни от 9:00 ч.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР