18-годишната Янкова спечели за втори път в кариерата си европейската

...
18-годишната Янкова спечели за втори път в кариерата си европейската
Коментари Харесай

Изабела Янкова: Гледам да вървя с малки стъпки напред

18-годишната Янкова завоюва за повторно в кариерата си европейската купа при девойките до 19 години на шампионата в Марибор, Словения в края на предишния месец. Това лято и следва и присъединяване на международното състезание във Франция, където ще се опита да отбрани международната си купа от 2021 година.

" Най-важното за мен е да виждам постоянно да бъда във форма и да бъда здрава. Ясно е, че в нашия спорт няма по какъв начин да минеш без рухвания и пострадвания, само че се старая да се вардя. Никога не виждам да си слагам високи цели, пъдя дребните, а те водят до огромни резултати ", съобщи Янкова.

Тя описа, че шампионата в Марибор не е предложило доста по-различни условия от тези през предходната година, само че в този момент състезателите са били доста качествени, въпреки и техният брой да е бил по-малък.
 Изабела Янкова стана европейска шампионка за втора поредна година! Националите демонстрираха положителни резултати в Марибор Изабела Янкова стана европейска шампионка за втора поредна година! Националите демонстрираха положителни резултати в Марибор
" Трасето бе доста сходно на миналогодишното. Нямаше доста участници, само че равнището се е вдигнало ужасно доста. Вече има доста спонсорирани колоездачи, които вървят към все по-голям професионализъм. В моята група има още едно българско момиче - Деница Тошева, която остана пета. Хубаво е, че можем да си оказваме помощ и да се конкурираме. От идващия сезон с нея ще караме при дамите и сме наясно, че там ще ни бъде по-трудно и надали ще можем да повторим триумфите си незабавно ", сподели тийнейджърката.

Янкова добави, че едно от най-трудните неща е било свикването с новия велосипед, защото не е имала доста време за подготовка с него. Сега обаче и предстоят надпревари от Световната купа в Швейцария, Андора, Канада и Италия, преди финала на сезона във Франция.

" Преди всяка международна купа имаме една седмица адаптация на място. Проучваме трасето, упражняваме по-леко, по-късно акцентираме на спусканията. Наясно съм, че в оставащите стартове и най-много на международното състезание равнището ще бъде по-високо, само че не е невероятно да го печеля ", сподели още младата звезда на колоезденето в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР