18-годишната Шейкха Ал Тани не само показа завидни умения на

...
18-годишната Шейкха Ал Тани не само показа завидни умения на
Коментари Харесай

Катарската принцеса в специално интервю за БНТ

18-годишната Шейкха Ал Тани освен сподели забележителни умения на терена, само че и даде скъпи уроци на бъдещите футболни очаквания. Нейната уязвимост са децата, изключително най-уязвимите. Посветила се е на грижите за тях въпреки да е единствено на 18 години. Така звучи в резюме историята на катарската принцеса.

Ваше височество, Вие сте млада, красива и явно носите положително сърце - за какво решихте да посветите благотворителната си организация на деца сираци?
Шейкха Ал Тани, принцеса на Катар: Сираците са толкоз мощни деца, изгубили са всичко, нямат родители, самичък сами са на този свят. Обикновено обществото ги подценява, хората не имат вяра в тях и не ги поддържат. А би трябвало да има някой, който да им подаде ръка. Имах шанса да се родя в прелестно семейство, да имам двама родители, да раста в благополучен дом. Ето за какво съм длъжна да оказвам помощ с каквото мога. Всъщност ние не оказваме помощ единствено на деца сираци. Стараем се да сме благодетели на деца, които порастват без същинско детство, в чиито домове има принуждение или нещо, което лишава насладата им. Всички деца заслужават да бъдат третирани еднообразно.
А за какво футбол? И принцесите ли харесват футбол?

Много одобрявам футбола. Това е една толкоз универсална игра, повсеместен език, който сплотява хората по света. Можеш да отидеш във всяка точка на света и може да не владееш локалния език, само че когато сложиш топката на земята, просто знаеш - би трябвало да играеш футбол. Това е спортът, който сплотява, който разрешава да събереш доста деца на едно място и може да бъде игран на всички места. Неслучайно избрах футболът да бъде и част от моите благотворителни акции. За повторно провеждам шампионат по футбол за деца - вземат участие 16 страни. Идеята е всяка година да водим децата в друга страна по света, да могат да опознават разнообразни култури и си казахме - за какво пък да не е в България?
Гледате ли Световното състезание?

Не бих споделила, че поддържам съответен тим, само че защото имам и египетски корени, дано да бъде Египет. Най-хубавото на шампионата е това да гледаш мачовете, да гледаш по какъв начин най-хубавите тимове по света се състезават, да видиш оня хъс, това предпочитание за победа в погледа на всеки един футболист на терена. Харесва ми това, че на всеки 4 години има нови и нови изненади, че това, че един тим е победил предходния път, не значи, че това ще стане и в този момент.
Готов ли е Катар за идното състезание? Защо мислите, че имаше толкоз доста отрицателни реакции откакто завоюваха семейството?

Всеки триумф провокира и отрицателни реакции у тези, които са се борили за същата цел. Дори не си заслужава да разясняваме свадите. Това, което е същински значимо за нас, е да имаме религия в триумфа си, да вложим всички сили в това да организираме един съвършен шампионат. А Световното състезание през 2022 ще бъде ужасно, сигурна съм!
Какъв мислите ще бъде резултатът от семейството за Катар?
Със сигурност ще окаже огромен резултат върху стопанската система, само че най-съществен е фактът, че това е същински успех, нова епоха - за хората, за страната хазаин. За първи път в историята страна от Близкия Изток ще бъде хазаин на Световно състезание и това е миг, който всички ще запомнят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР