18-годишната Андреа от Разград е част от проекта Успелите деца

...
18-годишната Андреа от Разград е част от проекта Успелите деца
Коментари Харесай

Протеже на Бербатов пробива в чалгата

 18-годишната Андреа от Разград е част от плана " Успелите деца на България " на фондацията на футболиста, защото има отлични гласови данни.

Това излиза наяве от присъединяване на ученичката в риалити формата " Гласът на България ", където Андреа свети с поп парче. За зла неволя, никой от 4-членното жури, измежду които Графа и Михаела Филева, не се обръщат да кажат своето " да " и Андреа отпада от музикалната конкуренция. " Кофти ми е " е единственият и къс коментар тогава на изпълнителката.

След този крах младата брюнетка радикално трансформира стила си на пеене и преди дни дебютира по фирмената телевизия на " Пайнер ", където гърми парчето й " Давай " в дует с малко по-опитния й сътрудник Денис.

Любопитното е, че за псевдоним Андреа употребява рожденото си име, макар че в родната чалга към този момент има надалеч по-известна Андреа. Гаджето на Кобрата, която в действителност се споделя Теодора Андреева, обаче от дълго време не е част от фолкимперията на " Пайнер " и по този начин паметното име още веднъж се завръща, написа. 

Андреа от Разград дълги години учи поп пеене при вокалния възпитател Свилена Дечева в Центъра за работа с деца. Там дребната певица е " колежка " на Крисия, като и двете се образоват за огромната музикална сцена.

Андреа се е изявявала на разнообразни фестивали и състезания, измежду които интернационалните състезания " Поп Фондейшън " в Барселона и " Звезди на изкуството " във Варна, на които завоюва първи места.

Много от изявите й са с благотворителна цел. Когато е на 13 години, Андреа става вторият финалист от Разград, който се класира в заключителния стадий от селекцията за избор на участник в детската " Евровизия 2015 ". Престижните й награди й обезпечават номинации за присъединяване в плана " Успелите деца на България " на фондация " Димитър Бербатов ". Гимназистката от Езиковата, където учи британски и немски език, взе участие и в майсторския клас на продуцента в БНР Мая Райкова.

Преди четири години Андреа се трансформира в представителя за област Разград в Съвета на децата към Държавната организация за протекция на детето, а през днешния ден върви устремено напред към идващите си музикални триумфи.

Когато няма задължения с учене или записване на песни в студиото, младата певица се отдава на доброволчество за децата в обществения дом в Разград. " Те нямат никого, нямат доверие на никого и по тази причина желая да им покажа хубавата страна на живота ", разяснява прохождащата фолкпевица.

Мнозина от нейното обграждане са сюрпризирани от музикалната промяна на Андреа от попа към чалгата, още повече че първото й парче е много особено за музикалния жанр - като звучене и тема на клипа.

През последните години зачестиха случаите, в които млади поп реализатори вземат решение да се ориентират към чалгата. Радко Петков, който завоюва музикалното телевизионно шоу " Гласът на България 4 ", както и Лидия, която гони по триумфи и визия на носа Преслава, са най-гръмките прехвърляния от единия към другия жанр.

В началото на века сходен преход направи Елвира Георгиева и се трансформира в първата естрадна звезда с афинитет към чалга звученето. Нейният репертоар е насочен най-вече към феновете на шлагера. Певицата сполучливо опитва и в жанр попфолк с песни и видеоклипове с леко еротична визия, която се предизвика и оправдава от имиджа на Елвира на секссимвол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР