18-годишен убил десетки в колеж в Крим и се е

...
18-годишен убил десетки в колеж в Крим и се е
Коментари Харесай

Атентаторът в Крим е убил 18 души, ранил е 47 и се е самоубил

18-годишен умъртвил десетки в лицей в Крим и се е самоубил. Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов разгласи, че жертвите са 18, а ранените 47.
Установена е самоличността на младежа, който видеозаписи демонстрират, че е влезнал в колежа преди произшествието с оръжие в ръце. Това се оказал 18-годишният Владислав Росляков – студент 4-ти курс в колежа. Тялото му е намерено в помещение на образователното заведение. Информацията е на Руският Следствен комитет (СК), оповестява БНР.

Според преподавателка, представена от russian.rt.com, в учебното заведение е имало празненство и доста посетители. Първият етаж на постройката на техникума е потърпевш най-сериозно, площадката, на която е било тържеството, е осеяна със счупени стъкла.

Руските медии пишат, че не достигали коли за спешна помощ и че част от ранените са превозени в лечебни заведения с леки коли или с коли на публичния превоз.

Очевидци, представени от РИА Новости, приказват за гърмеж и последвала пукотевица, която траяла към 15 минути след детонацията. Първоначалният оглед на телата демонстрира, че те са умряли от огнестрелни рани.

По-рано денем Семеен кодекс заяви, че множеството от жертвите са учащи се. И че съгласно първичните данни детонацията е станала в столовата на колежа, а във неустановеното взривно устройство е имало железни предмети, които се поставят за повече провали.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи малко след първите известия за случая, че се проверява и версията за терористичен акт. По-късно източник от Националната армия дефинира гърмежа като терористичен акт.

До момента няма информация за претекстовете на студента направил терористичния акт.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР