18-годишен шофьор без книжка, подкара автомобила на свой съученик, блъсна

...
18-годишен шофьор без книжка, подкара автомобила на свой съученик, блъсна
Коментари Харесай

Ще има ли санкции срещу 18-годишния шофьор без книжка, блъснал свой връстник в София

18-годишен водач без брошура, подкара автомобила на собствен съученик, блъсна връстник и се удари в учебна ограда.

Инцидентът е станал по обяд в София. За благополучие при злополуката няма съществено потърпевши.

Неправоспособният водач самокатастрофира по обяд до база на Националната гимназия за оптика и прецизна техника в София.

След като губи контрола над автомобила, дванайсетокласникът се качва на тротоара, където удря собствен връстник и се врязва в стоманобетонната ограда.

Блъснатото момче също е на 18 години, то е откарано за обзор в Пирогов без съществени контузии. Водачът, предизвикал злополуката няма брошура. Седнал зад кормилото откакто негов съученик му дал ключовете за автомобила, с който идвал на учебно заведение.

" Колата е на негов съученик. Нямам детайлности дали е персонално негова, само че негов съученик, който има брошура, който идва на учебно заведение - 12 клас е толкоз хубаво да дойдеш на учебно заведение с кола. Идва надлежно с колата на учебно заведение и в междучасието дава ключовете, мисля, че и за това той ще носи отговорност ", сподели Таня Михайлова, шеф на НПГПТО " М. В. Ломоносов ".

Водачът не е потърпевш при случая. От учебното заведение се заканват за наставление да санкционират и водача, и ученика, дал ключовете от автомобила.

" Ще си понесе безусловно всички наказания, които следват. От една страна от контролиращите органи и въпреки това ние също ще предприемем ограничения - макар че се е случило в междучасие, макар че е отвън учебното заведение, това става по време на образователния ден и никой не го крие. просто всеки би трябвало да знае, че носи отговорност за постъпките си " добави още Таня Михайлова.

Родителите на засегнатите възпитаници са известени. Освен автомобила, при случая са потърпевши няколко антипаркинг колчета и учебната ограда.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР