18-годишен мъж е бил арестуван по подозрение в терористични престъпления,

...
18-годишен мъж е бил арестуван по подозрение в терористични престъпления,
Коментари Харесай

В Дувър задържаха заподозрян за атентата в Лондон

18-годишен мъж е бил задържан по съмнение в терористични закононарушения, свързани с офанзивата против трен на метрото в Лондон в петък, заяви Би Би Си (BBC). Младежът е бил арестуван в Дувър в събота от локалната полиция и е отведен в полицейско ръководство. Заместник-шефът на британската полиция Нийл Басу дефинира ареста като „ знаков “, само че равнището на опасност от тероризъм в страната остава „ сериозно “.

По последни данни 30 души са били ранени след гърмежа във трен на станция „ Парсънс Грийн “. Повечето са били с леки пострадвания и са изписани от лечебните заведения, само че трима остават в болница.

Министърът на вътрешните работи Амбър Ръд ще ръководи съвещание на на правитествения комитет за изключителни обстановки „ Кобра “ по-късно през днешния ден.

Г-н Басу съобщи, че обществеността би трябвало да остане бдителна, защото силите за сигурност няма да трансформират подхванатите ограничения за сигурност, а въоръжени служители на реда ще бъдат ситуирани в столицата.

Той добави: „ Този арест ще увеличи интензивността на нашите офицери. Заради продължаващото следствие няма да даваме повече детайлности за индивида, който арестувахме “.

Пп-късно през днешния ден лондонската полиция изтегля хора и извърши обиск в едно от жилищата на град Сенсбъри, графство Съри, южна Англия, заяви Скотланд Ярд на уеб страницата си.

В известието се споделя, че евакуацията е предохранителна мярка след днешния арест на мъж по отношение на следствието на вчерашния терористичен акт в лондонското метро, при който бяха ранени към 30 души. Жителите на прилежащите постройки също са евакуирани като предохранителна мярка.

По-късно арестуваният би трябвало да бъде превозен в полицейско ръководство в Южен Лондон.

Устройството, което аргументи гърмежа във влака е имало таймер, само че кореспондентът на Би Би Си Франк Гарднър осведоми, че то не е избухнало, както би трябвало. Ако това се беше случило, всички към него щели да загинат, а всеки във влака е щял да получи съществено пострадване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР