18-годишен чеченец от Москва е убиецът на учителя в Париж,

...
18-годишен чеченец от Москва е убиецът на учителя в Париж,
Коментари Харесай

В Русия проверяват дали убиецът на учителя в Париж е чеченец

18-годишен чеченец от Москва е килърът на учителя в Париж, заяви френският тв канал BMFTV, като няма публично удостоверение на тази версия. По-рано в. „ Паризиен “ цитира собствен източник, съгласно който нападателят е 48-годишен алжирец.

Френският президент Еманюел Макрон дойде довечера в парижкото предградие Конфлан-Сент-Онорин и отиде в учебното заведение, където е преподавал убитият, съобщи Ройтерс. Той дефинира зверството като „ характерен терористичен ислямистки атентат “. "Мракобесието и насилието, което е обвързвано с него, няма да победят, няма да ни разединят. Те тъкмо това целят, по тази причина би трябвало да останем единни ", съобщи още президентът.

Сведенията, които идват от полицията и следствието за нападателя, са спорни, отбелязва ТАСС. Първо се появи версията, че става дума за 48-годишен мъж, роден в Алжир, а по-късно бе обявено, че е бил 18-годишен и от чеченски генезис.

Руското посолство във Франция е поискало от управляващите сведения за причинителя на нападението, който бе погубен, заяви РИА "Новости ". Официално френските управляващи не са се свързвали с съветските дипломати в Париж, които почнали инспекция по информациите от медиите.

Според полицейски източник преди 10 дни учителят е показвал в клас в границите на полемика за свободата на словото карикатури на пророка Мохамед. Твърди се, че преди да бъде убит от полицията, нападателят е крещял на арабски.

Следствието ревизира пост в Туитър от 9 октомври, в който се споделя, че преподавател по история в Конфлан-Сент-Онорин е показвал на учениците си карикатури на пророка Мохамед. Според локалните учителят по география и история е бил "скромен " и "добронамерен.

Публикацията съдържала и видео, в което мъж споделил, че щерка му, която учи в класа на учителя, е била шокирана и смутена от държанието му. Мъжът от записа призовавал потребителите на Туитър да се оплачат на управляващите, с цел да бъде уволнен учителят.

Нападението бе жигосано от ръководителя на френското Национално заседание Ришар Феран, който написа в Туитър, че убийството на учителя по история е офанзива против свободата на изложение и полезностите на френската република, съобщи ДПА.

Възмущението си изрази в обществените мрежи и някогашният президент на републиката Франсоа Оланд. „ С ужасяващото ликвидиране на един преподавател, Републиката и учебното заведение й са още веднъж цел на ислямския тероризъм “, написа Оланд. „ Повече отвсякога би трябвало да сме обединени пред варварството и мракобесието “.

Лидерът на националистите Марин Льо Пен сподели във връзка нападението, че "ислямизмът води война " против французите.
Министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер съобщи, че случилото се е нахлуване против френската нация. "Нашето единение и и нашата решителност са единственият ни отговор на чудовищният ислямистки тероризъм ", написа той в Туитър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР