18 години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпява

...
18 години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпява
Коментари Харесай

18-годишен преби зверски дядо за две кутии цигари! Старецът не дочака присъдата

18 години отнемане от независимост при непоколебим режим ще изтърпява 18-годишният Стивън Ст. за обир на 30 цигари от владението на собствен съселянин, съпроводен с опит за убийството му. С присъдата си Добричкият областен съд е почел изцяло гражданските искове за имуществените вреди на наследниците на потърпевшия, който в хода на досъдебното произвеждане е умрял.

След изпито доста количество алкохол на 12 август 2017 година Стивън решил да извърши обир на възрастния си съселянин С.В. До дома му стигнал съпроводен с още двама поданици на селото. На няколко пъти 18-годишният влизал в дома на съвсем 80-годишния мъж, умишлен да бъде ограбен. Старецът усетил влизането в къщата си на неканения " посетител “, взел дървен сап и даже съумял да отблъсне нападението на 18-годишния Стивън.

На следващия опит да ограби възрастния човек, който живеел уединен, подсъдимият навил тениска на главата си, с цел да не бъде разпознат. После с дървен кол още веднъж влезнал в къщата, само че откакто старецът му нанесъл удар, Стивън махнал тениската от главата си и с удари с юмруци и ритници избутал в стаята жертвата си. Там зверският побой по главата и цялото тяло на стареца траял. След побоя 18-годишният взел от масата две кутии цигари, едната от които била полупразна, и напуснал дома на ограбения. Стойността на отнетото възлиза на 7,35 лв..

На сутринта старецът бил открит в безпомощно положение от своя брат. Настанен бил в МБАЛ – Добрич. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза открила, че 18-годишният обвиняем му е предизвикал черепно-мозъчна контузия, разкъсно-контузни рани, а множеството удари са били нанасяни със забележителна мощ. Благодарение на лекарите старецът бил избавен, само че година по-късно умрял.

Осъденият за грабежа, съпроводен с опита за ликвидиране, макар младата си възраст е осъждан. Срещу него се водят и  други неприключили досъдебни производства. Присъдата на Добричкия областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР