18 души от Има такъв народ, 32 души от ДПС,

...
18 души от Има такъв народ, 32 души от ДПС,
Коментари Харесай

ИТН събра 120 гласа с искане за оставката на Никола Минчев

18 души от " ИТН ", 32 души от Движение за права и свободи, 59 депутати от ГЕРБ и 11 от " Възраждане " подписаха искане за оставката на Никола Минчев като ръководител на 47 Народно заседание.

Поводът за офанзивата против Минчев е решението му в сряда да не допусне наново засекретяване на чуването на външния министър Теодора Генчовска, откакто един път болшинството в пленарната зала беше поискало тя да изнесе данни за договарянията със Северна Македония в директно предаване пред Българска национална телевизия и БНР.

В претекстовете се твърди още, че се прави " редовно и жестоко нарушение на правилника за активността на Народното събрание, както и превишаване на правата " от страна на Никола Минчев, както и " възпрепятстване на естествената законодателна активност и на провеждането на ефикасен парламентарен надзор ".

Вотът против ръководителя е импортиран в същия ден, в който ГЕРБ внесе и избор на съмнение. Вероятно гласуването за Минчев ще е " лакмус " за това дали ръководещите ще могат да си обезпечат болшинство против опозицията и по-голямата част от ПГ на Има Такъв Народ, която остана лоялна на Слави Трифонов.

Липсващите два подписа от групата от Има Такъв Народ са на депутатите Андрей Михайлов и Ивайло Христов. От Движение за права и свободи отсъстват подписите на Делян Пеевски и Джейхан Ибрямов. Цялата група на ГЕРБ е дала поддръжката си за предлагането за събаряне на Минчев от председателското място. От " Възраждане " не се виждат подписите на депутатите Елена Гунчева и Цвета Галунова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР