18 души арестувани по разследване за измама с виртуалните пари

...
18 души арестувани по разследване за измама с виртуалните пари
Коментари Харесай

330 млн. евро изчезнали с криптовалутата на д-р Ружа

18 души задържани по следствие за машинация с виртуалните пари в Индия


Над 330 милиона евро са изчезнали за 2 години след покупко-продажби с виртуалната валута уанкойн (OneCoin), учредена от българката доктор Ружа Игнатова. 37-годишната нашенка, която има и немско поданство, е в неопределеност, както и членове на нейната фамилия. Това научи “Труд ” от следствието, което се води в Германия и е подпомагано от България.

Преди седмица спецпрокурори и сътрудници на ГДБОП и ДАНС нахлуха в офиса на българската компания “Уан нетуърк сървисис ” ЕООД, притежавана до предходната година от Веска Игнатова – майката на доктор Ружа (дъщерята се показва като магистър по стопанска система и лекар по право в Оксфорд – б.р.). Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев разясни, че акцията у нас е по правосъдна поръчка за правна помощ от прокуратурата в немския град Билефелд. Там се води следствие за основаване пирамидална конструкция за измами и пране на пари посредством разпространяване на виртуалната валута. Сред обвинените са и две българки, които са майка и щерка.

“Ружа Игнатова е обвинена като член на проведена незаконна група за финансови измами в Германия, само че у нас търговията с криптовалута не е инкриминирана, сподели още Гешев. От компанията “Уан нетуърк сървисис ” направиха изказване, че не се занимават с нищо нелегално, акцията против тях е показна и поради нея търпят сериозини финасови загуби. Според системата “Дакси ” сега компанията е трансферирана на двама 26-годишни притежатели с адресна регистрация в столичния квартал “Модерно предградие ”.

“Продължава да се води следствено дело против Ружа Игнатова по съмнение за машинация и пране на пари и незаконно въвеждане на жители в илюзия ”, оповестиха през вчерашния ден пред “Труд ” от прокуратурата в Билефелд. Оттам прецизираха, че все още от тяхна страна няма издадена Европейска заповед за арест на Игнатова, нито е поискано нейното търсене от Европол. На въпрос дали се проверява и майка й Веска, отговорът от немската прокуратура беше, че се проверяват лица от близкото обграждане на главната обвинена Ружа Игнатова.

След няколкомесечна процедура на 5 август 2017 година BaFin (Банков и финансов контрол на Федерална република Германия) дефинитивно постанова възбрана за покупко-продажби и реклама на криптовалутата уанкойн на територията на Федерална Република Германия. Забраната се отнася за няколко свързани между тях компании, търгуващи и по света с тези виртуални пари. Сред компаниите, чиято активност попада под възбраната, са OneCoin Ltd, записана в Дубай, Onelife Network Ltd, записана в Белиз и One Network Services Ltd, записана в България.
 Участнци в презентация и продажби на пакети с уанкойни. Участници в презентация и продажби на пакети с уанкойни.
Преди налагането на цялостната възбрана, дейностите на немския финасов контрол стартират при започване на април 2017 година със запор на 29 милиона евро по банкови сметки на International Marketing Services GmbH с централа в немския град Гревен. Дружеството е прехвърляло суми на инвеститори на OneCoin на трети лица зад граница и то по поръчка на дубайската компания OneCoin Ltd. Между декември 2015 година и декември 2016 година сумата по банковите сметки на International Marketing Services е достигала 360 милиона евро, т.е. – преди замразяването през април м.г. са изчезнали над 330 млн евро. С тези милиони са купувани яхти, леки коли “Макларън ”, “Бентли ” и “Ролс Ройс ”, недвижими парцели, в това число и в София. Смята се, че единствено за 3 известни здания в центъра – някогашният ресторант “Крим ”, къщата на някогашния кмет Димитър Моллов и кооперация на площад “Славейков ” – са изхарчени към 12 млн. евро. От предходната година те са продадени на различен притежател.

Според разнообразни източници мрежата уанкойн/уанлайф обгръща над 3,3 млн души на 4 континента. Действа на правилото на фракция като се провеждат презентации в градове по целия свят, сходни на концерти, на които Посланици продават “образователни пакети ”. Участниците научават по какъв начин да “копаят ” уанкойни, по какъв начин да търгуват между тях с тях и какви бонуси ще получават, в случай че привлекат нови и нови членове. Включването в мрежата става със суми от 1100 евро, а цената на най-скъпите пакети надвишава 55 000 евро. Посланията на доктор Ружа и нейните съдружници са, че някой ден уанкойнът ще победи биткойнът, както и че цената на тяхната валута единствено след година-две ще скочи с 50-60 % и всички ще станат милионери от един тим “Милионер юнайтед ”.

В края на април 2017 година по съмнение за измами индийските управляващи задържат 18 души, които са взели участие в семинари на OneCoin Ltd за привличане на клиенти. Централни банки и служби в Италия, Англия, Белгия и Тайланд също са предупреждавали за заплаха при покупко-продажби с уанкойни.

Версии и клюки в интернет


Наши „ убиец командоси ” завладяли уанкойна


Ружа можело и да не е жива

 Кари Валроос, именуван Европейски дипломат на уанкойн. Кари Валроос, именуван Европейски дипломат на уанкойн.
“Килър командоси от българската мафия ” (Killerkommandos der Bulgarischen Mafia) завладяли бизнеса с криптовалутата уанкойн и е трябвало да се бяга. Съществуват изказвания, че съдружници на доктор Ружа Игнатова са си тръгнали с огромната част от парите и даже, че тя към този момент може и да не е сред живите. Това написа немскоезичният уебсайт “Герлах отчет ”, регистриран в Съединени американски щати.

Интернет изданието се базира на пост във фейсбук на Кари Валроос, именуван Европейски дипломат на уанкойн. На 5 януари т.г. той написа на собствен някогашен сътрудник: “Да кажем следното – уповавам се, че към момента имам своите 50 млн. ункойни, както и останалите мои 2,5 милиарда И от цялото си сърце си поисквам уанкойн някой ден да се търгува обществено. Работех само с доктор Р. (ужа) и имах вяра единствено в нея… Тя постоянно беше добра към мен, само че нещо се случи… Настина се надявам всичко да е наред с нея ”.

Сайтът акцентира, че Кари Валроос е наясно с всички секрети на “мрежата за измами ” и с мрежата от корумпирани юристи, които “преследвали всеки клиент като дивеч ”.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР