18 човека загинаха и десетки бяха ранени при взрив в

...
18 човека загинаха и десетки бяха ранени при взрив в
Коментари Харесай

Бомбен атентат в Крим уби 18 души, други десетки са ранени

18 индивида починаха и десетки бяха ранени при гърмеж в колеж в град Керч на Кримския полуостров, съобщи Ройтерс, като се базира на съветски информационни организации, представени от Българска телеграфна агенция. Експлозията в техникума в Керч е породена от самоделно взривно устройство, заяви заместник-началникът на съветската Национална армия, представен от ТАСС. Руски медии оповестяват, че съгласно очевидци в образователното заведение е имало и пукотевица.

Националният антитерористичен комитет, представен от " Интерфакс ", заяви, че е открито непознато взривно устройство и се вземат ограничения, с цел да се предотвратят " повторни гърмежи ". ТАСС цитира заместник-председателя на " Росгвардия " Сергей Меликов, съгласно който става дума за самоделно взривно устройство, съдържало " железни парчета ".

Множество издания приказват и за пукотевица в региона, като се базират на очевидци. Следствието не удостоверява тази информация, само че шефът на колежа Олга Гребенникова сподели пред локални медии, представена от " Ройтерс ", че въоръжени мъже са влезнали в постройката и са почнали да стрелят по намиращите се вътре. По думите ѝ измежду жертвите са както възпитаници, по този начин и чиновници.

Непосредствено след случая РИА " Новости " написа, че става дума за газова детонация в столовата на колеж.

В Крим е разгласен ден на печал.

Радио " Говорит Москва " заяви в канала си в " Телеграм ", като се базира на очевидци, че на първия етаж на постройката е имало гърмеж, а на втория - пукотевица. Минути след гърмежа уеб сайтът " Керчь Инфо " цитира очевидци, съгласно които в региона са се разхождали " хора с автомати ". Подобни са показанията на възпитаник, който сега на гърмежа е бил в прилежаща постройка. Пред телевизия RT чиновник на колежа приказва за два гърмежа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР