18 000 души у нас умират всяка година от усложнения

...
18 000 души у нас умират всяка година от усложнения
Коментари Харесай

18 000 души у нас умират всяка година от усложнения от фините прахови частици

18 000 души у нас умират всяка година от затруднения от фините прахови частици Пациентска организация предложи да се сътвори маска за филтриране на въздуха от фини прахови частици , която при потребност да се носи ежедневно . Идеята е маската да е с биоразградим филтър и да се употребява при придвижване навън, както и при напредване с колело или мотор. Мярката бе разисквана по време на полемика за фините прахови частици, проведена от Българската асоциация за протекция на пациентите , която се организира в здравното министерство.
 
От Националния център по публично здраве и разбори регистрираха като сериозен проблем обстоятелството, че в София се вършат велоалеи, само че те не са свързани между тях . „ Не би трябвало да се гледа на парче във връзка с велоалеите, с цел да се усвоят някакви пари ”, уточни доцент Христо Хинков, шеф на центъра.
 
18 000 души у нас умират всяка година , в резултат на затруднения, породени от фините прахови частици , оповестиха от Министерството на здравеопазването. Много сериозен проблем е равнището на азбест във въздуха , уточни доцент Хинков. „ Преди три години имахме проблем с Класическата гимназия и трябваше да замерваме равнището на азбест във въздуха. Нашата лаборатория е единствената, която може да прави подобен вид разбор. Това е доста сериозен проблем, тъй като азбест се е употребило всеобщо в предишното в строителството и продължава да го има в остарели здания. Това е един сериозен междуведомствен проблем ", разяснява специалистът.
 
Един от главните въпроси, свързани с въздуха, се свежда до предоставените ни благоприятни условия самостоятелно да допринесем за неговата непорочност, акцентира още доцент Хинков и добави: „ Има всеобщо придвижване в София с колела, тук ще ви обърна внимание ".

" Общината в София прави нови велоалеи, само че забележете - няма инфраструктура, те не са свързани между тях. И това е сериозен проблем. Не би трябвало да се гледа на парче на това, тъй като има някакви пари по оперативна стратегия. Прави се една права от велопътека и по-късно тя свършва. Трябва фактически да се мисли в посока този превоз да бъде поощряван ”, разяснява доцент Хинков.-->
 
Сред останалите ограничения за по-чист въздух, които се плануват в законодателни промени, са стягане на контрола при годишните механически прегледи на колите, както и въвеждане на условие за оптимално наличие на пепел в твърдите горива.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР