178 училища ще получат 498 427.45 лева за активно включване

...
178 училища ще получат 498 427.45 лева за активно включване
Коментари Харесай

178 училища ще получат половин милион за активно включване на родители в училищния живот

178 учебни заведения ще получат 498 427.45 лв. за интензивно включване на родители в учебния живот.
Това става по Националната стратегия „ Участвай и променяй – родителят, деен сътрудник в учебния живот “.
Целта на програмата е ориентирана към създаване на партньорство и взаимно доверие, почитание и приемливост сред родители, учители, възпитаници. Водещото е желанието на родителите да се включат в учебния живот на децата им, обясниха от МОН.
Предложените досега от родителите тематики за плануваните срещи се отнасят до акомодацията на първокласниците в учебната среда, изпити и кандидатстване след 7-ми клас и професионалното насочване на учениците. Родителите желаят да беседват още за здравословното хранене на учениците, за прочувственото им положение, както и за стимулирането им за четене.
Чрез Националната стратегия за първи път се слага изискване срещите сред възпитаници, родители и учители да се организират след деклариран интерес от страна на родителите и по авансово заложени от тях тематики. Срещите ще се реализират под формата на лекции, беседи, а някои и като спортни мероприятия.
Семейната поддръжка е основно изискване за реализиране на равномерен преход сред другите просветителни стадии за учениците. Програмата ще подкрепи основаването на здравословна среда за образование, което играе значима роля за образуването и развиването на личностните качества и обществената подготвеност на учениците.
Предвижда се в програмата да се включат над 33 200 родители, а класните ръководители ще проведат над 3 400 срещи с тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР