178 точки отбелязани в 7 мача на турнир от най-високо

...
178 точки отбелязани в 7 мача на турнир от най-високо
Коментари Харесай

Александра Георгиева: Посвещавам наградата на сестра си, мечтая за злато от Евроволей

178 точки маркирани в 7 мача на шампионат от най-високо равнище! Звучи необикновено, само че е реалност! Успя да го направи една от състезателките в българския народен тим по време на Европейското състезание по волейбол за дами под 17 години в София – Александра Георгиева! Сани, както я назовават всички в отбора, изигра съществена роля за достигането на най-малките ни „ Лъвици “ до 4-о място на шампионата на Стария континент и справедливо попадна в Идеалния тим на шампионата за втора поредна година.

„ Тази премия значи доста за мен и още веднъж я обричам на сестра си. Както виждате аз постоянно се обръщам към нея, когато взимам. Това беше една цел, за която упражнявах цялата година – да взема премия на Европейското състезание “, споделя разчувстваната Сани за уеб страницата на БФВолейбол volleyball.bg.

„ Много се веселя, че за повторно изпълних тази своя фантазия, да се кача на стълбичката при 7-те най-хубави състезатели. Надявам се и идната година отново да стане по този начин. По принцип съм непретенциозно момиче и мисля, че тази премия ми дава малко повече самочувствие и убеденост, че се движа по верен път. Изключително съм щастлива, просто това е едно самопризнание за труда ми през годината “, добавя тя.

 ALEX

Александра Георгиева дружно с останалите 6 волейболистки, които попаднаха Идеалния тим

Селекцията на Стоян Гунчев стартира #EuroVolleyU17W с трагична 5-геймова победа над бъдещия първенец Русия в Група I. Така борбените ни девойки станаха единственият тим, който съумя да надиграе „ Сборная “ на този шампионат. По време на всичките си 7 срещи от шампионата дребните ни „ Лъвици “ изиграха общо 31 гейма. Александра споделя, че това е оказало своето въздействие върху представянето на отбора в дуела за 3-о място против Турция изгубен с 1-3.

„ Мисля, че тази година шампионатът беше по-силен от предходната. Ние съвсем всички мачове играхме по 5 гейма. На края доста ни се отрази и умората, тъй като самите дуели в групата ни бяха доста тежки. Според мен това до една степен повлия в срещата за бронзовите медали. Имаше отмалялост, само че несъмнено, това не е опрощение за загубата. По мое мнение мачът беше наш. Ние бяхме по-добрият тим, само че не можахме да покажем на какво сме способни. Може би по тази причина най-вече ни е гняв, че в последния ни мач на това европейско състезание не успяхме да играем по този начин, както ние можем. Има много огромна степен отчаяние в нас девойките, само че въпреки всичко сме щастливи, че се класирахме в четворката. Това е едно положително достижение за нас. Да, нямаме орден за 3-о място, само че сме най-хубавият 4-и тим в Европа. Класирахме се за Световно състезание и за юношески олимпийски фестивал, а това ни прави доста щастливи! Все отново в действителност постигнахме нашата цел да играем 1/2-финал “, споделя родената на 15-и февруари 2002-а година състезателка.

 AlEX 1

В дуела за бронзовите медали против Турция, Сани означи 26 точки

Именно положително показване на Световното състезание през идната година е задачата пред Александра и нейните съотборнички. Страната, която ще бъде хазаин на шампионата следва да бъде конкретизирана.

„ Никога не съм играла на Световното състезание и никоя от нас не е играла на толкоз огромен конгрес. Ще ни бъде доста забавно какво е да участваш на подобен шампионат. Ще упражняваме доста интензивно през цялата година, с цел да напреднем оптимално. Надяваме се на допустимо най-хубави резултати, както на този шампионат, по този начин и на Олимпийския фестивал в Баку “, споделя Сани.

А ето и защо мечтае Александра Георгиева: „ Мечтая за златен орден на Европейското състезание! “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР