173 души от община Кюстендил празнуват на 17 юли, сочи

...
173 души от община Кюстендил празнуват на 17 юли, сочи
Коментари Харесай

173 души от община  Кюстендил празнуват в дена на Св.Марина

173 души от община Кюстендил честват на 17 юли, сочи информация на общинска администрация.
89 дами носят името Марина, 23 -Маринела,59 души с името Марин и двама Маринчо.
Българската православна черква уважава през днешния ден празника наСвета великомъченица Марина. Тя била щерка на езически сановник в Антиохия през трети век, възпитана от татко си в идолопоклоничество, само че Бог й дал да узнае истината и я призовал при себе си. Марина доста желаела да получи свето кръщение, само че нямало духовник нито в града, нито в покрайнините, който да извършитайнството.

Пръв неин гонител станал самият й татко. 16-годишната госпожица срещнала шефа на източните провинции Олимврий и самоуверено му изповядвала вярата си, поради което била подложена на ужасни изтезания. Молитвите й към Бог да я удостои да мине през водата на кръщението, навели Олимврий на мисълта да я удави. Донесли грамадна каца с вода и хвърлили в нея вързаната госпожица. Тя почнала да се моли на Господа да й развърже веригите, а водата да бъде мечтаното от нея свето кръщение и възобновление за безконечен живот.

Едва свършила молитвата, оковите се раздрали и неизказана светлина огряла Марина. Мъченицата стояла във водата и пеела хвалебствена ария. След това била наказана на гибел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР