170 проверки на плажовете по родното Черноморие са направени от

...
170 проверки на плажовете по родното Черноморие са направени от
Коментари Харесай

Лято 2024: 170 проверки по черноморските плажове. Министерството на туризма: Всичко е точно

170 инспекции на плажовете по родното Черноморие са направени от началото на сезона досега, оповестяват от Министерството на туризма. Сред най-фрапиращите нарушавания са неналичието на свободна зона за плажуване, а натуристите не било позволявано да оставят хавлиите си, без да платят чадър и шезлонг. Още една нелоялна процедура са установили държавните чиновници -чадъри и шезлонги били отдаванина плажове, за които няма подписан концесионен контракт.

Днес екипи на Министерството на туризма под прикритие- с плажно облекло- по бански, джапанки и къси панталони, направиха инспекция в Бургас. Следи се за обезпечаването на наложителните действия по договорните връзки по концесиите, в това число водно избавяне и обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и здравно обслужване, съществуването на указателни табели, спазването на отговорностите за обезпечен безвъзмезден достъп в зоните за свободно разполагане и прочие

В инспекциите вземат участие и чиновници отКомисията за отбрана на потребителите, Националната организация за приходите, Икономическа полиция.

“Уверявам ви, че плажовете са в съвършено положение. Това демонстрира и относително дребния брой на нередностите, които сме открили. При взаимните инспекции Министерството на туризма е съставило три акта за нарушавания, а сътрудниците от другите институции – осем. Съвместните инспекции ще продължат през целия летен сезон “, съобщи пред публицисти днесИван Виделов, шеф на Дирекция “Контролна и инспекционна активност “ в Министерството на туризма.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР