170 компютърни конфигурации с инсталирана операционна система бяха осигурени за

...
170 компютърни конфигурации с инсталирана операционна система бяха осигурени за
Коментари Харесай

Нови компютри във всички филиали на Спешна помощ

170 компютърни конфигурации с конфигурирана операционна система бяха обезпечени за филиалите към центровете за незабавна здравна помощ в страната по линия на план „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните състояния” (ПУЛСС), финансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 година Това оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Доставките и инсталирането на компютърните конфигурации беше осъществено в интервала август 2020 година – април 2021 година, по авансово одобрен график. Вчера, 13 април, бяха раздадени последните 15 конфигурации, които са предопределени за филиалите към ЦСМП – София.

Основната цел на ПУЛСС е възстановяване качеството на предоставяната на жителите незабавна здравна помощ посредством вложения в човешкия капитал. Специфична цел на плана е повишение на знанията и уменията на работещите в системата за незабавна здравна помощ.

Общият бюджет на ПУЛСС възлиза на 7 млн. лева, които са 100% безплатна финансова помощ, а крайният период за осъществяването на плана е 30 септември 2021 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР