17 водещи национални антидопингови агенции са пожелали Русия да бъде

...
17 водещи национални антидопингови агенции са пожелали Русия да бъде
Коментари Харесай

17 водещи антидопингови агенции искат Пьончан 2018 без Русия


17 водещи национални антидопингови организации са поискали Русия да бъде изключена от идните Зимни олимпийски игри в Пьончан през 2018 година.

Само пет месеца преди началото на най-голямото събитие в зимните спортове групата от страни са настояли пред Международния олимпийски комитет да вземе ограничения и да потърси отговорност от Русия за “един от най-големите допинг кавги в историята ”.

Сред въпросните 17 страни са Обединеното кралство и Съединени американски щати, като се регистрира “доказаната корупция по време на Игрите в Сочи през 2014 година ”. Също по този начин групата се притеснява, че и по време на Пьончан 2018 има “сериозни учредения ” да се счита, че “чистотата на спорта ще бъде компрометирана ”.

Миналата година отчет на самостоятелната комисия " Макларън " към Световната антидопингова организация потвърди за държавната политика на Русия във връзка с допинга, само че към този момент МОК не е подхванал дейности.

Междувременно от организационния комитет на Пьончан оповестиха раписанието на игрите. Първите стартове са на 8 февруари в кърлинга и скокове със ски от трамплин.

Откриването е ден по-късно, а първите медали ще бъдат раздадени на 10 февруари в биатлона, шорттрека, бягането с кънки и други. Церемонията по закриването е на 25 февруари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР