17 тежки пътно-транспортни произшествия и 49 с материални щети са

...
17 тежки пътно-транспортни произшествия и 49 с материални щети са
Коментари Харесай

Кървава статистика: 3-ма загинали и 17 ранени при катастрофи в Монтанско през август

17 тежки пътно-транспортни катастрофи и 49 с материални вреди са настъпили през месец август на територията на област Монтана, сочат данните от доклада на Министерство на вътрешните работи.
При тежките произшествия са починали 3-ма жители, а 17 са получили разнообразни контузии и пострадвания. В съпоставяне със същия месец на миналата година, общият брой на произшествията са били с 2 повече, починалите - с един по-малко, ранените с 9 повече.
През месеца при осъществения надзор на пътя са открити 3 949 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за които са формирани 344 акта, 840 фиша и 2632 електронни фиша за превишена скорост.
За погрешно прекъсване и паркиране са санкционирани 281 водачи, за неспазване на преимущество, знаци и сигнали - 187, за нередовни пътни документи – 111, за неизползване на предпазни колани и каски – 77, за ръководство на техническо неизправно МПС - 59. Заловени са 14 водачи, използвали алкохол; 1 лидер, използвал опиати и 21 неправоспособни водачи. Без застраховка „ Гражданска отговорност” са открити 25 извършители. При контрола на пътя са санкционирани и 10 пешеходци.
25 са краткотрайно отнетите шофьорски книжки, на 34 пътни транспортно средство е прекъсната регистрацията, 8 пътни транспортни средства са краткотрайно спрени от придвижване. Образувани са 19 преписки по Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс.
През месеца са извършени 30 профилирани полицейски интервенции по сигурност на придвижването по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР