17 пчелни кошера са изгорели при пожар в местността "Стражица"

...
17 пчелни кошера са изгорели при пожар в местността "Стражица"
Коментари Харесай

17 пчелни кошера изгоряха при пожар край Велинград

17 пчелни кошера са изгорели при пожар в местността "Стражица " край Велинград, оповестиха от ОДМВР-Пазарджик. Малко преди 18 часа на 26 август в РСПБЗН-Велинград бил получен сигнал за пожар в парцел в местността "Стражица ", благосъстоятелност на гражданин на курортния град. Тъй като мястото се намира в гориста околност неотложно към мястото били ориентирани два противопожарни автомобила, към които се включили лесничеи от Държавно горско стопанство-Алабак с една водоноска и високопроходим автомобил. След към два часа пожарът е изгасен, унищожени са 17 кошера. Благодарение на дейностите на пожарникари и горски чиновници са избавени три икономически постройки с птици и зайци, както и други 22 пчелни кошера.

На общо 17 сигнала за зародили пожари и произшествия са реагирали огнеборците от противопожарните служби в Пазарджишка област през миналото денонощие. Вчера следобяд в РСПБЗН-Пазарджик се постъпило позвъняване за пожар на балкон от къща. Екипите на пожарната реагирали бързо и огънят бил изгасен, като са нанесени вреди в едната от стаите и балкона. Причината за пораждане на случая е в неизправна туристическа газова бутилка. Спасена е къщата и двамата възрастни пенсионери обитаващи жилището.

Няколко часа по-късно още веднъж неизправна газова бутилка станала причина за пожар в апартамент в регионалния град. На мястото били изпратени два противопожарни автомобила с огнеборци, които съумели да загасят пожара. Нанесени са вреди в жилището, няма потърпевши хора. Забравена тенджера върху печка пък е провокирала пожар в къща още веднъж в Пазарджик. Не са нанесени съществени вреди по постройката, няма и потърпевши и хора. Продължава нерегламентираното палене на сухи треви, стърнища и боклуци макар предизвестията на пожарникарите в цялата област. Само през миналото денонощие екипите са реагирали на 10 сигнала от сходен жанр. При случай с горящи сухи треви през вчерашния ден са нанесени вреди в частен парцел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР