17 области са с оранжев код за валежи в събота,

...
17 области са с оранжев код за валежи в събота,
Коментари Харесай

Пожарната предупреждава: 17 области с оранжев код в събота заради валежи

17 области са с оранжев код за превалявания в събота, предизвестиха от Националния действен център на Главна дирекция ”Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Министерство на вътрешните работи.
В прогнозата на 07 октомври 2017 година - събота, е разгласен оранжев код за областите: Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, В.Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и жълт код за други 8 области.

В Националния действен център на Пожарната постъпи прогноза от Националния институт по метрология и хидрология на Българска академия на науките (НИМХ-БАН) и Метеорологичния център на Военновъздушните сили на Министерството на защитата. Те предизвестяват за рискови феномени, значителни превалявания, съпроводени с ниски температури, формиране на снежна завивка във високите елементи и мощни ветрове.

Областните шефове са осведомени за прогнозата за времето през идващите два дни и предизвестени за предприемане на спомагателни ограничения.

От Пожарната са дали инструкции до териториалните си структури за повишение на готовността за деяние при пораждане на изключителни обстановки, осведомят от Министерство на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР