17 народни представили получиха наказание “порицание“ от председателя на Народното

...
17 народни представили получиха наказание “порицание“ от председателя на Народното
Коментари Харесай

ПП-ДБ и Възраждане в потрес! Росен Желязков е безпощаден – наказа 17 депутати заради боя в НС

17 национални показали получиха наказване “порицание “ от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков поради напрежението в пленарна зала през вчерашния ден, предава 24 часа. Наказаните депутати са 12 от групата на “Възраждане ” и 5-ма от ПП-ДБ.
От ПП-ДБ осъдените са Явор Божанков, Костантин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев и Настимир Ананиев. Порицаните депутати от партията на Костадинов са Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Климент Шопов, Веселин Вешев, Йордан Тодоров, Станислав Стоянов, Виолета Карпачева и Емил Янков.
“Бяхме очевидци през вчерашния ден на тази повсеместност, както споделят западните ни съседи – тепачка – по този начин можем да го опишем. Една част може да са били в режим на отбрана. Наказвам 17 души с неодобрение “, уточни Желязков.
Вчерашното пленарно съвещание на депутатите приключи още преди обяд, откакто в пленарна зала породи напрежение сред депутатите от “Възраждане ” и ПП-ДБ.
Напрежението в пленарната зала ескалира, когато депутатът от Политическа партия Явор Божанков се изрече от трибуната за депутатите от „ Възраждане “.
„ Говориха за меки китки, двамата с Цончо и господин Костадинов най-вече ни съмняват в това отношение “, сподели Божанков и незабавно бе опасан от хората на Костадинов.
Депутатите от ПП-ДБ също се скупчиха към парламентарната естрада, с цел да защитят съпартиеца си. Шефът на Народно събрание Росен Желязков се опита да успокои пристрастеностите в залата с 10-минутна отмора, само че това единствено даде време на „ Възраждане “ и ПП-ДБ да влязат в нови спорове.
Депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков опита да бойкотира брифинг на партията на Костадинов пред медиите. Впоследствие Желязков разгласи завършек на работния ден малко преди 11 ч.
След багра депутатът от „ Възраждане “ Веселин Вешев се оплака, че очилата му са били счупени, а Манол Пейков, че бил одран.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР