17 милиона лева са предвидени в план сметката за 2021

...
17 милиона лева са предвидени в план сметката за 2021
Коментари Харесай

СО е похарчила над 96% от парите за зимно почистване до септември

17 милиона лв. са планувани в проект сметката за 2021 година що се отнася до зимното разчистване. До края на септември обаче са изхарчени 16.43 млн. лв. от тях или близо 97%, пишат от “Дневник”. Справка на ФрогНюз сподели, че съгласно план-сметката на градоначалниците в столицата нужните за почистването на столицата средства са в размер на 26.3 млн. лв., от които точно 17 са за зимно улично разчистване.

Останалите са разпределени за разчистване и поддръжка на пътищата в Природен парк “Витоша” и поддържане на републиканските пътища в рамките на гр. София. В сметката е включено и зимно разчистване на общинските пътища на територията на Столичната община.

Какво се оказва?

Зам.-кмета по околната среда Десислава Билева и този на финансите Дончо Барбалов рапортуват до Следствен отдел към окръжна прокуратура, че разходваните средства от всички 26.3 млн. за цялата година до 30 септември към този момент са изхарчени 25.1 млн. лв..

Припомняме, че при рухването на първия сняг в столицата локалната администрация още веднъж остана сюрпризирана. През нощта, а и в ранните часове на деня имаше редица проблеми с градския превоз и непочистени улици, а столичния кмет Йорданка Фандъкова упрекна една от компаниите, отговарящи за това в мудна реакция. Фирмата бе санкционирана малко по-късно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР