17 калашника със заглушители и 15 пистолета със заглушители са

...
17 калашника със заглушители и 15 пистолета със заглушители са
Коментари Харесай

Откритите оръжия излизат от завод Арсенал

17 калашника със заглушители и 15 револвера със заглушители са били открити при интервенцията в столичния квартал " Редута ", с която се похвали министър-председателят Бойко Борисов при започване на днешното съвещание в Министерски съвет. Това съответства с брифинга в ГДБОП за интервенцията на службите.

Тази интервенция е втора част, самобитно продължение на интервенция от преди три години, когато група от трима души е била хваната още веднъж със сериозен боеприпас. Именно тогава се е издирвал четвърти, който очевидно се е оказал водач на групата , стана ясно от думите на Иван Гешев на брифинга в ГДБОП.

Службите считат, че оръжията излизат от цех " Арсенал ", само че е е ясно по какъв метод. Това престъпно изнасяне от предприятието евентуално ще продължи.

Именно водачът на групата е имал склад в жилищен блок, който е бил добре обезопасен с камери и прожектори . Миналата събота ГДБОП задържат лицето при влизането му в гаража към жилищния блок в София. Открити са десетки автомати, скорпиони, 8 кг. черен барут, РПГ.

Гешев уточни, че в случай че барутът се е възпламенил от мястото би останало единствено дупка .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР