17-годишно момиче от санданското село Струма депозира вчера жалба в

...
17-годишно момиче от санданското село Струма депозира вчера жалба в
Коментари Харесай

Повлияна от казуса Дебора! 17-годишна от санданско село, заплашвана с убийство, депозира жалба срещу насилника, месец по-късно...

17-годишно момиче от санданското село Струма подава през вчерашния ден тъжба в полицейското ръководство в Сандански против 25-годишния Марин Н.от село Лешница. В жалбата си малолетната, придружавана от майка си, разказаа, че през юни Марин, с който се познавали, и изпращал известия във фейсбук и едно от приложенията в телефона и, че ще я убие безмилостно и ще я скрие по този начин, че никой няма да я откри.,научи Struma.com

Заплахите звучали страховито. Момичето таило в себе си страха от Марин и не споделяло с никого до преди дни, когато цялата страна настръхна от случилото се с 18-годишната Дебора, рязана с макетно ножче от някогашен другар. Повлияна от проблема " Дебора ", малолетната добила кураж и споделила със свои близки и посочила заканите.

Пред полицията разказала, че не е споделяла от боязън да не се случи нещо и на фамилията и, по този начин както я заплашвал Марин, в случай че тя проговори. Незабавно служителите на реда в Сандански издирили посочения психотерорист и го задържали. У него е открит револвер, който е законно притежаван. Марин е предал в полицията и мобилния си телефон, от който да бъдат открити заканите, отправени към 17 годишната.
Случилото се с Дебора от Стара Загора е емблематичен, поразителен образец за това, до каква степен може да стигне един принудител. Историята на 18- годишната Дебора сплоти България, която се изправи против насилието, правосъдната система и законодателството. Много хора показаха негодуванието си от дейностите на мъжа, нарязал момичето, а вълната на взаимност с Дебора, окрили и окуражи стотици дами жертва на домашно принуждение. В Благоевград нощес стотици излязоха на протест-шествие против насилието и от взаимност към Дебора.
Срещу заплашвалия момичето от село Струма ще бъде прибавен закона, с цялата му тежест, разясниха през вчерашния ден служители на реда.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР