17-годишният Максим Иванов и баща му Стефан Иванов, български финансист

...
17-годишният Максим Иванов и баща му Стефан Иванов, български финансист
Коментари Харесай

Максим и Стефан Иванови номинирани за Мъж на годината 2020

17-годишният Максим Иванов и татко му Стефан Иванов, български финансист и бизнесмен, които през предходната година, са измежду кандидатите за Мъж на годината 2020. Това е втората екипна номинация в историята на влиятелния конкурс, проведен от Дарик Радио. 
За купата Мъж на годината 2020 се борят още, шеф на Коронавирус отделението в Инфекциозна болница „ Иван Киров “, и, шеф на ВМА и ръководител на Националния действен щаб.
 Какво е да прекосиш океана с гребане в сезона на ураганите (СНИМКИ) Какво е да прекосиш океана с гребане в сезона на ураганите (СНИМКИ)
Какво е да прекосиш океана с гребане, без да си гребец и със самоделна лодка; какво е да те подмятат талази, влачат ветрове и да се лу...
Гласуването за победител в състезанието продължава до 28 февруари 2021 г. 
„ Изключително съм благополучен, че дружно с татко ми сме измежду номинираните за Мъж на годината. Това е огромно самопризнание за нас. Благодарение на експедицията в Атлантическия океан се убедих от първа ръка, че за човешките благоприятни условия няма граници. Надявам се, че ни предстоят още провокации, с които да изпитваме волята и силата на духа си “, разяснява 17-годишният Максим. 
„ За мен като татко е същинска горделивост, че със сина ми сме кандидати за Мъж на годината 2020. Надявам се, че нашето странствуване е въодушевило доста хора, окуражило ги е да следват фантазиите си и да бъдат потребни на обществото “, добави Стефан Иванов. 
Бащата и синът сложиха международен връх и станаха пионери в няколко категории, откакто прекосиха Атлантическия океан с направената от тях лодка NEVEREST. Двамата българи отплаваха от Португалия през юни 2020 година и след 105 дни в океана акостираха наред на крайбрежията на Барбадос при започване на октомври. 
Максим сложи международен връх за най-млад гребец в света, прекосил сполучливо океан. Когато пътешествието стартира на 14 юни 2020 година, ученикът е едвам на 16 години и 293 дни. NEVEREST пък стана първата в света океанска гребна лодка, която прекосява Атлантика от изток на запад в сезона на ураганите. 
 Макс, Стефан и Neverest дойдоха в Барбадос след 105 дни в океана Макс, Стефан и Neverest дойдоха в Барбадос след 105 дни в океана
Българската океанска гребна лодка NEVEREST дойде наред в Барбадос (Карибски острови) в 12:00 ч. локално време на 6 октомври,...
Друго значимо достижение е, че с това корабоплаване Стефан и Максим съумяха да осъществят и първата океанска гребна експедиция за България. Двамата запалянковци изминават 4444 морски благи (8230 км) с лодка, направена от фибростъкло от самите тях в гаража им. Плавателният съд е задвижван единствено с две гребла и е без платна и мотор. 
Пътешествието на Максим и Стефан мина под знака на идеята за стимулиране на донорството. Двамата поддържаха акцията на Министерството на здравеопазването ДА! ЗА ЖИВОТ!, която цели да окуражи повече хора да спасят живот, като станат евентуални донори на органи след гибелта си. След завръщането си на родна земя мореплавателите се срещнаха с министъра на опазването на здравето, пред който показаха съответно предложение за законодателна смяна във връзка с донорството. 
Още за пътешествието на екипа от татко и наследник:  
Повече за лодката NEVEREST и невероятните завършения по време на пътешествието на двамата българи можете да научите във Фейсбук и Instagram (NEVEREST OCEAN ROW).
Всеки, който желае да поддържа Максим и Стефан, може да го направи тук. 

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР