17-годишният халф от ДЮШ на Банско Жоро Рошков почна тренировки

...
17-годишният халф от ДЮШ на Банско Жоро Рошков почна тренировки
Коментари Харесай

Двама таланти започнаха подготовка с Банско

17-годишният халф от ДЮШ на Банско Жоро Рошков почна тренировки с мъжкия тим дружно със съученика си в ПГЕЕ Коце Чакъров (на фотографията вляво). Двамата юноши на " козлите " са минали през всички младежки обединения на клуба. Въпреки че са единствено на по 17 години, те ще получат късмет да бъдат картотекирани в първия отбор, стига, несъмнено, да се влагат оптимално в тренировките и по никакъв метод да не зарязват учението.

Жоро Рошков е нападателен халф и с помощта на отличния си взор върху играта и своята техника е прочут в града с прякора Бекъма. Качествата му направиха усещане на Пирин (Благоевград), където изкара цялостен сезон в школата на " орлетата ". Коце Чакъров пък е нападател и топстрелец на младшата възраст на " козлите ", като в последния мач за 2018-а вкара 4 гола за зрелищното 5:5 с любимеца Вихрен (Сандански).

Привличането на двамата в редиците на мъжете е част от политиката на управлението на клуба да постанова в състава локални фрагменти, откакто изпълнителен шеф от януари 2018 година е Крикор Румян. По негово гледище консолидираното на артикули на ДЮШ в представителния тим започва още през лятото.

Тогава първи опцията да водят занимания със селекцията на треньора Димитър Крушовски имаха Венцислав Цигорийн и Красимир Станудин от набор 2004. През есента пък за първия образователен ден Банско подари 700 писалки и тетрадки с логото на клуба и слоган " Влез в час, ела на стадиона ". Кампанията имаше извънреден публичен отзив, а в школата на " козлите " от 70 деца през януари 2018-а в този момент към този момент има 154 дребни футболисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР