17-годишният австралийски защитник Джордан Кортни-Перкинс привлече вниманието на Роби Фаулър,

...
17-годишният австралийски защитник Джордан Кортни-Перкинс привлече вниманието на Роби Фаулър,
Коментари Харесай

Протеже на Роби Фаулър мисли за позитивите от коронавируса

17-годишният австралийски бранител Джордан Кортни-Перкинс притегли вниманието на Роби Фаулър, който му разреши да играе професионално футбол, макар че не е приключил учебно заведение.
През ноември предходната година Кортни-Перкинс сложи връх като стана най-младият състезател на Бризбън Роар с дебют като титуляр в елитната футболна лига на Австралия.

Тинейджърът напусна гимназията в края на 2019-а, с цел да играе футбол, в това число и да взе участие на Световното състезание за юноши до 17 години в Бразилия. Сега няма футбол и няма учебно заведение - най-малко не и за този 17-годишен бранител.

Пандемията от ковид докара до пауза в А-лигата в средата на март и сходно на доста клубове в цялата страна, принуди играчите и управлението на Роар да останат по домовете си.

" Много неща, които този вирус аргументи са ужасни, само че има и някои позитиви. Например може да разсъждаваш върху същинските неща, върху това, което искаш да постигнеш. Целият футболен свят - прехвърляния, пари - всичко сега е замразено. Определено обстановката ви кара да мислите по какъв начин би трябвало да се възползвате от благоприятни условия, които ви се дават ", сподели тинейджърът.

Футболното състезание на Австралия евентуално ще се възобнови през август, само че в това време Кортни-Перкинс тренира самостоятелно, живеейки с родителите си. Той поддържа онлайн контакт с клуба, с треньори и съотборници и с Фаулър, който е още веднъж в Англия.

След като изигра 379 мача и вкара 163 гола във Висшата лига, най-много за отбора на Ливърпул, Фаулър игра и два сезона в Австралия. Той се завърна в страната през април предходната година, с цел да стане управител на Роар, подписвайки две годишен контракт. Фаулър и техническият шеф Тони Грант оказват огромно въздействие върху развиването на младите играчи, в това число Кортни-Перкинс и Айзак Пауъл, които са част от австралийския народен тим за юноши до 17 години.

" Роби Фаулър е добър човек. Той е на мнение, че в случай че си задоволително добър, ще играеш. Всеки знае какво е постигнал той, само че в кариерата му възрастта не е имала значение за него ", сподели още Кортни-Перкинс.

След обещаващия си старт 17-годишният защитник контузи коляното си и не игра 12 седмици, което съвсем цяла безкрайност за един тинейджър. Но това му е помогнало да разбере, че вярно е избрал да играе футбол пред учебното заведение. Той е убеден, че тази огромна пауза отвън играта няма да му навреди.

" Вече съм сигурен в едно нещо. Мама и баща непрестанно ще ми припомнят, че животът не е единствено футбол. Но аз съм пъклен уверен в това, което желая ", добави тинейджърът.

Кортни-Перкинс има вяра, че тези 12 седмици, в които не играе, ще му оказват помощ " да се върне като по-добър състезател ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР