17-годишният Атанас Иванов от Кюстендил е бил изоставен от учителите

...
17-годишният Атанас Иванов от Кюстендил е бил изоставен от учителите
Коментари Харесай

Учители изоставиха 17-годишен ученик на летището във Франкфурт

17-годишният Атанас Иванов от Кюстендил е бил зарязан от учителите си на летището във Франкфурт на път за Париж. момчето изгубило документите си на проведена от учебното заведение екскурзия.

" На летището във Франкфурт осъзнах, че моите документи липсват, останали са някъде. Попитах дали мога да се върна по пътя и да опитам да ги потърся. Но не можах да го направя ", описа момчето пред Нова телевизия.

Групата от 50 ученика от гимназията била съпроводена от една учителка по литература. Групата е била от ПМГ в Кюстендил. Но не е било проведена от учебното заведение действително, а от някогашни учители.

Като не намерило документите си момчето се свързало с учителите, само че те към този момент били минали документната инспекция и той не съумял да стигне до тях. Двама служители на реда го ескортирали до кабинет на летището във Франкфурт. А учителите си чакали на опашката на полета за Париж.

" Бях изплашен, тъй като на такова огромно летище да остана самичък. Потърсих помощ от чиновниците, само че те просто бързаха да си свършат работата ", изясни детето.

Бившият преподавател по география Георги Пенков е придружавал групата и сега е във Франция. Той обяснявал на децата да си пазят документите. Държахме връзка с детето, сподели учителят.

Опциите бяха да остана с Атанас и групата да остане без лидер, тъй като аз съм лидер. Вторият вид е настоящата учителка да остане с него и тогава групата остава без преподавател, изясни той пред Нова телевизия.

Сашка Сугарева, майка на Атанас, научила от него че е зарязан на учебното заведение. През фейсбук тя съумяла да откри контакти на българското консулство във Франкфурт, с цел да успее синът й да се прибере в България.

Хора от фейсбук даже предлагаха да му занесат храна и вода на летището. А вечерта момче от Кюстендил на име Евгени го намерило на летището и успокоило Атанас. " До момента никой не ни е звъннал и не се е свързал с нас ", съобщи майката.

Директорът на учебното заведение пък й обяснил, че е забранил организирането на екскурзията и това е направено през неговата глава.

В последна сметка от консулството изкарали пасаван на Атанас, а Евгени му оказал помощ да си вземе билет към България, приключи описа си момчето.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР